Palaute

Mikäli joku tietty kirjavinkkaus herättää kommentoinninhalua, voit kommentoida suoraan kyseisen vinkin sivulle. Ensimmäistä kertaa kommentoidessasi viestisi menee ensin tarkastettavaksi; tarkastus ottaa aikansa, jonka jälkeen kommenttisi ilmestyy sivuille. Jatkossa viestisi tulevat suoraan läpi.

Jos asiasi on yleisempää, voit jättää kommentin tälle sivulle, tämä on sopiva paikka yleiskeskustelulle. Mikäli asiasi on luonteeltaan yksityisempi, voit lähettää palautetta myös sähköpostitse osoitteeseen mikko ät kirjavinkit piste fi.

131 kommenttia

 1. Missähän vika lie, kun en mistään pääse lukemaan arvosteluja. Kirjan nimi ja kansi on vain sekä arvostelun kirjoittaja, mutta teksti puuttuu, tyhjä valkoinen tila. Pitääkö rekisteröityä tai jotain?

 2. Kaarina, teknistä vikaa. Nyt on korjattu. Kirjavinkit on ihan yleisesti luettavissa, eikä edellytä rekisteröitymistä.

 3. Mistä löytyisi englanninkielinen Suomen historia? Olen etsinyt mutta turhaan. Voisiko joku viisaampoi neuvoa?

 4. Hei taas. Nyt on kaikki kommentit kadonneet, ei näy Explorerilla eikä Chromella.

 5. Näköjään WordPressin päivitys kadotti kommentit. Nyt on palautettu, hyvä kun huomautit.

 6. Hei

  Jokohan joku arvioi romaanini Kyyti (Sanasato), joka ilmestyi kuukausi sitten? Myös puoli vuotta sitten ilmestynyt aforismikokoelmani Järkäleen (Tampereen aforismiyhdistys) arviot löydät Proaforismin ja Kiiltomadon sivuilta. Mielenkiintoista, mutta näiltä sivuilta en löytänyt.

 7. Hienoa, että pidät Kirjavinkkien resursseja noin runsaina! Totuus on kuitenkin toinen: julkaisemme vuosittain vain noin 800 arvostelua ja kun sekin luku sisältää paljon muutakin kuin uutuuskirjoja, jää Suomessa vuosittain julkaistavista yli 10 000 kirjasta todella suuri osa vinkkaamatta.

  Kuukausi sitten ilmestynyt kirja voisi olla jonkun vinkkaajan pöydällä jonossa luettavaksi ja vaikka se olisi jo ehditty lukea ja arviokin kirjoitettu, julkaisujonomme voi olla parinkin viikon mittainen.

 8. Iso kiitos sivuston perustajalle ja kaikille vinkkareille: olen saanut monta monta monta hyvää lukuelämystä Kirjavinkkien kautta! Olen luonnollisesti postituslistalla 🙂 Erinomainen palvelu, jota olen aina tilaisuuden tullen mainostanut joka suuntaan.

  Genre joka loistaa poissaolollaan aina ja kaikkialta on hengellinen kirjallisuus. Miten suhtaudutte siihen?

 9. Minna, eipä taida kukaan avustajista lukea. Sen kummempaa agendaahan meillä ei ole: sitä luetaan, mikä kiinnostaa.

 10. Hei!

  Joululahjaksi ystävilleni ajattelin ’Ruokasoodan ihmeet’ -kirjaa.
  Ei vaan tunnu löytyvän mistään.
  Olisin kiitollinen tiedosta, mistä sen voisi hankkia.

  Kiitos etukäteen ja mukavaa Joulun odotusta!

  Ari

 11. Ari, tuurilla jostain – sen verran vanha ja pienen kustantamon julkaisema, että uutena ei saa varmasti mistään ja käytettynäkin voi olla vaikea löytää.

 12. Hyvät ystävät! Voiko tuon ”hae ja selaile”-pakkovalikon siirtää pois keskeltä näyttöä? Häiritsee lukemista ainakin mobiililla laitteella.

 13. Timo, sen valikon ei ole tarkoitus näkyä mobiilisti ollenkaan. Hyvä kun huomautit, korjataan.

 14. Ei sen Hae-osion tarttis kyllä ”työntyä” esiin myöskään läppärissä, joka kerta, kun menee vierittämään sivua alaspäin oikealla olevasta alasvetopalikasta (hissistä), mikä se nyt nimeltään onkaan.

 15. Hei,

  Mietin mikä olisi hyvä paikka saada Afrikka-aiheiselle tietokirjalleni arvostelu? Lähinnä siksi että saisi toisen henkilön näkökulman asiaan jotta voisi kirjoittaa paremmin jatkossa.

 16. Sami, suosittelen jotain arvostelupalvelua. Esimerkiksi Morren maailma ja moni muu tarjoaa tuollaista palvelua. Toki siitä joutuu jotain maksamaan, mutta jos tavoitteena on nimenomaan kehittää omaa osaamista, arvostelupalvelu tai kustannustoimittajan palveluiden ostaminen on erinomainen tapa kehittää tekstiä paremmaksi.

 17. Hei. Haluaisitteko arvioitavaksi uuden kotimaisen sarjakuva-albumin Kersantti Napalm joka on juuri nyt kioskeilla?

 18. Hei, onkohan kustantaja tarjonnut teille lastenkirjaani?
  Sen nimi on ”Ankin manki ja muita motskariloruja”, ja kustantajana on Tarusto / Alfamer. Se tuli kauppoihin lokakuussa.

 19. Löytyykö kirjasta Michael Lewis – BOOMERANG, suomenkielistä käännöstä?
  Tietääkö joku kirjoittajan taustasta muuta kuin mitä löytyy hänen omilta sivuilta. Onko kirjoittaja vakavasti otettava taloustieteen kirjoittaja.
  Kiitos.

  Jussi

 20. Hei,
  Onkohan teille tulossa arvosteluun: ” Pintasotilaat ”, kirjoittaja: Sam Danes. Taitaa olla tänä vuonna julkaistu.

 21. H, ei ole tulossa. Tarjottiin kyllä, mutta kukaan ei ollut kiinnostunut. Lukaisin itse sen koeluvun, ei oikein vaikuttanut. Esikoiskirjailija, kustantajan ensimmäinen teos (käytännössä omakustanne), koeluvun perusteella vähän sinne päin kustannustoimitettu (kustantajalla ei ole ainakaan nettisivujensa mukaan kustannustoimittajaa edes töissä), 656 sivua tekstiä (ja lisäksi ilmeisesti trilogian ensimmäinen osa, eli ilmeisesti mukana ovat kaikki ideat, myös ne huonotkin)… Aika monta hälytysmerkkiä, valitettavasti. On tylsää olla omakustanteita kohtaan niin nihkeä kuin yleensä olemme, mutta kun aikaa ei ole lukea kaikkia hyviäkään kirjoja, tästä päästä on helppo karsia.

 22. Onko sivuilla jotain häikkää, facebookin linkki Aira Samulinista kertovasta kirjasta ei toimi?

 23. KikkaPoo, näköjään automatiikka päätti julkaista jutun, mutta veti sen sitten takaisin. Nyt se on jo jakelussa. Tällaista sattuu joskus, syytä tähän en ole vielä keksinyt.

 24. Jo jonkin aikaa on Kirjavinkit ollut huonosti luettavissa tabletilla. Mainokset ovat tekstin päällä, joten osa arvosteluista jää hämärän peittoon. Liekö vika tabletissani, selaimessa vai sivustossa? Muuten on ihan liikaa mielenkiintoisia vinkkejä, luettavien lista pitenee vaan.

 25. Pyry, vika on nähdäkseni siinä, että sivulla kelluvat kauppalinkit hämäävät Googlen automaattista mainostenasettelualgoritmia. Sivun asettelua pitänee hieman muuttaa tablettileveyksillä, eiköhän tämä sillä asetu. Kiitos palautteesta, muuten tämä olisi kyllä jäänyt huomaamatta.

Vastaa