Katja Pantzar: 100 Things to Do in Helsinki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Katja Pantzarin Helsinki-opas antaa pääkaupungistamme varsin houkuttelevan kuvan. Luonto on läsnä kaikessa, historia ja nykyaika sulavasti limittäin ja näköaistiaan voi hemmotella runsain määrin suomalaisella muotoilulla. Tekemistä ja näkemistä kaupungista löytyy.

Kirjan kohteet on ryhmitelty kymmenen eri aihepiirin alle. Näistä on helppo poimia omat mieluisensa ajan ja kiinnostuksensa mukaan. Jos haluaa aloittaa huipulta, niin ensimmäinen kohde on Sokos Hotel Tornin Ateljee Bar. Näkymät yli kaupungin ovat huikeat ja olenpa kuullut kehuja myös paikan baarimikkojen mojitoista. Tornin korkeuksista bongattuja kohteita onkin sitten hyvä päästä tutkimaan tarkemmin, kiertää klassikot aina tuomiokirkosta ja kauppahallista Ateneumiin.

Pantzar opastaa myös paikkoihin, joita ei suomalaisenakaan tule ajatelleeksi ja jotka ulkomaalaiselle tarjoavat todellista suomalaista eksotiikkaa: kirjassa on listattu kaksi yleistä saunaa ja samassa yhteydessä vinkataan myös Helsinki Sauna Daysta – siinäpä vasta turistille mahdollisuus päästä tutustumaan paikallisiin! Ja jos saunan jälkeen jää vielä kaipuu syvempään euforiaan, niin seuraava vinkki onkin sitten avantouinnista.

Food and drink -osio aloittaa tärkeimmästä, eli kahviloista. Kukapa ilman kahvitaukoja jaksaisi kaikkea näkemäänsä sisäistää. Uudempaa kahvilakulttuuria Helsingissä edustaa Mumin Kaffe -kahvilaketju, joka lapsiystävällistä ympäristöä haluavan kannattaa pitää mielessä.

Pantzarin opas on juuri sopivankokoinen mukana kannettavaksi ja tieto löytyy helposti. Kaikkien kohteiden yhteydessä mainitaan katuosoitteet ja usein myös nettiosoitteet. Hyvä idea ulkomaille lahjaksi ja ajantasainen opas meille suomalaisillekin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Marja-Liisa

Intohimoinen lukija, jolle kirjat ovat elämänmittainen haaste ja ruostumaton rakkaus. Koko kirjo käytössä, runoista dekkareihin ja kaunosta tietokirjallisuuteen. Luettujen pinoa on listattu myös Tuhansia sivuja -blogiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...