Sally Nicholls: All Fall Down

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

On vuosi 1349 ja Isabel haaveilee muiden muassa pojista ja vapaudesta. Isabelille vapaus tarkoittaisi, ettei hän olisi maan hallitsijan omaisuutta ja omistaisi omaa maata, eikä olisi sidottuna työmaahan. Sitten ensimmäinen sairaustapaus iskee. Tämä sairaus on erilainen, sairaalle muodostuu kehoon tummia läikkiä ja se tappaa muutamassa päivässä.

All Fall Down on jaettu kolmeen osaa. Ensimmäisessä osassa epidemia alkaa, sairaus vie ensin yhden ja sitten useamman ja jokainen päivä alkaa kuolemanpelolla. Kukaan ei ole turvassa, ei rikas eikä köyhä. Toisessa osassa laupias samarialainen löytää Isabelin perheen rippeet ja vie heidät kylän raunioista isompaan kaupunkiin. Uusi elämä vaikuttaa siunaukselta, mutta Isabelista tuntuu, että he ovat vain menetetyn perheen korvikkeita. Kolmannessa osassa epidemia hiipuu ja jokainen joutuu aloittamaan elämänsä alusta tavalla tai toisella.

Nuortenkirjallisuudessa on ollut jos jonkinmoista dystopiaa mutta All Fall Down menee useamman sata vuotta taaksepäin ja kertoo rutosta. Sally Nicholls tietää mistä kirjoittaa ja lukukokemus on totuudenmukainen ja mieleenpainuva, ainoastaan ajankulua on hankala hahmottaa. Kirja sopii kaikille historiallisten romaanien ystäville, jotka eivät kaipaa kartanoromantiikkaa.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 298 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...