Boris Akunin: Asaselin salaliitto

Osta kirja itsellesi

Erast Fandorin seikkailut alkavat tietääkseni tästä kirjasta, jossa Erast Fandorin, vasta rikosetsivän apulainen, näkee selvissä itsemurhissa jotain epäilyttävää. Itsemurhien takaa paljastuukin jotain suurempaa, jota tutkiessaan Fandorin joutuu monenlaisiin seikkailuihin.

Fandorinin seikkailuissa on jotain klassista. Hahmona Fandorin ei ole kaukana vaikkapa Hercule Poirotista. Fandorin on inhimillinen ja mielenkiintoinen sankari. 1800-luvun Venäjä on lisäksi ympäristönä epätavallinen ja kiinnostava. Tsaarinajan Venäjällä riittää salajuonia, korruptiota ja kieroilua, ainakin Akuninin kirjoissa.

Asaselin salaliitto on Leviatanin purjehduksen tavoin joutuisan kevyttä, mutta fiksua luettavaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Erast Fandorin -sarjan käännösten lopettaminen vain viiden osan jälkeen on kulttuurimöhläys. Eivätkö nämä käyneet sitten Suomessa kaupaksi, vai mikä lienee syy? Itseäni harmitti suunnattomasti, kun huomasin, että kesken jää.

  2. Jep, minustakin se oli ikävää. Toisaalta, en minäkään niistä yhtään ostanut… Mutta mieluusti olisin lukenut sarjan kokonaan.

  3. Eivät ne varmaan kovin menestyviä olleet. Omassa kirjastossa oli vähän aikaa sellainen sääli-hylly, johon oli kerätty kertaakaan lainaamattomia kirjoja. Sieltä lainasin toisen lukemani Fandorinin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...