Boris Akunin: Valtioneuvos

Valtioneuvos

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Erast Fandorin pidätetään – hän on tappanut kenraali Hrapovin, joka oli saapumassa junalla Pietarista Moskovaan, matkallaan kohti Siperiaa turvaan nihilistien verenhimolta.

No, eihän Fandorin tietenkään ole syypää. Syyllinen on joku kavala nihilisti, joka on vain naamioitunut Fandoriniksi. Mutta mistä nihilistit ovat voineet tietää, että juuri Fandorinin piti olla Hrapovia vastassa? Tuntomerkit ovat olleet hyvät, koska murhaaja – joka allekirjoitti murhan mystisesti “TR” – on osannut vakuuttaa vartijat.

Kyseessä on korkean tason poliittinen murha, joten sitä selvittelevät kaikki. Johdossa ovat niin Erillisen santarmiston eversti Svertšinski kuin Ohranan everstiluutnantti Burljajev. Fandorin on kiperässä paikassa, sillä vaikuttaa siltä, että toinen näistä miehistä on vuotanut tiedot nihilisteille, joko pahuuttaan tai huolimattomuuttaan.

Kun tapahtumiin sotkeutuu vielä Pietarista saapuva ruhtinas Požarski, on komentoketju kovin sekava ja tapahtumat saavat vielä lisää traagisia käänteitä nihilistien toteuttaessa operaatioitaan. Fandorin joutuu taas venyttämään hoksottimensa äärimmilleen saadakseen selkoa siitä, kuka on hallinnossa oleva petturi.

Valtioneuvos on jännittävä poliittinen trilleri, jossa nykyaikaisista trillereistä tutut kovat käänteet on sijoitettu 1890-luvun Moskovaan. Riittää sielläkin terroristeja pommeineen. Tarina on jatkoa aikaisemmille Fandorin-tarinoille, mutta ei paljasta aikaisempien kirjojen juonenkäänteitä. Oikeassa järjestyksessä lukeminen on siis hyvä idea, mutta ei välttämättömyys.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...