Yasmina Khadra: Attentaatti

Attentaatti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nukkumaan käydessään kirurgi Amin Ja’fari on väsynyt ja turhautunut. Hän on yöhön asti taistellut niiden ihmisten hengestä, jotka eivät kuolleet jo paikalla, kun itsemurhapommittaja oli iskenyt nuorten täyttämään baariin. Aamuyöllä poliisin soitto herättää Aminin. Baari-iskun tehnyt terroristi oli hänen vaimonsa Siham.

Amin ei voi uskoa. Hänellä ei ollut pienintäkään aavistusta, ei pienintäkään merkkiä. Arabitaustainen pariskunta oli elänyt rauhallista elämää hienossa telavivilaiskodissaan, josta kotietsinnässäkään ei löydy epäilyttävää. Aminin on pakko selvittää itselleen, mitä Sihamille oli tapahtunut, ja hän lähtee kulkemaan Sihamin jälkiä taaksepäin. Sillä tiellä hän tulee tuta monta totuutta.

Algerialainen, ammattisotilaan uran jättänyt Mohammed Moulessehoul kirjoittaa edelleen Yasmina Khadran nimellä, jolla hän loi kirjallisen maineensa upseeriaikanaan; pseudonyymin henkilöllisyys paljastui vasta 2001. Attentaatti kuuluu fundamentalismin problematiikkaan paneutuvaan trilogiaan, jonka muut teokset ovat Bagdadin kutsu sekä suomentamaton Les hirondelles de Kaboul (suomennettu sittemmin nimellä Kabulin pääskyset).

Tämä on rankka lukukokemus, koska se on niin todentuntuinen ja koska kirjailija ei valitse puolta lukijan puolesta. Mutta jos sen kestää, kirja tuo hiukan valaistusta, vaikkei valoa, tämänkin päivän uutisiin.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...