Tomi Kontio: Austraasian viimeiset lapset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Keväällä isä sai siivet päättyi siihen, kun lapset pääsivät vapauteen Austraasiaan. Tämän kirjan aluksi lapset saavat siipensä, oppivat lentämään ja kohtaavat perheensä Austraasian onnelassa.

Paratiisilla on kääntöpuolensa. Kenelläkään ei ole varjoa ja ajan mittaan ihmisten luonteet pehmenevät – heistä tulee konfliktinhaluttomia ja särmättömiä. Austraasian pehmeä ilma hioo ihmisistä turhat kulmat pois.

Joku voisi pitää tätä hyvänä, mutta lapsista etenkin Laura, joka koki kovia Raakel Vastapöksyn tabernaakkelissa edellisessä kirjassa, vastustaa ajatusta ihmisten pakottamisesta tiettyyn muottiin. Niinpä lapset tarttuvat tilaisuuteen, kun saavat kuulla tarinoita varjojen mahdollisesta olinpaikasta. On pelastusretken aika!

Austraasian viimeiset lapset on rakenteeltaan hyvin perinteinen fantasiaseikkailu. Tomi Kontion runollinen kieli ja omintakeiset kielikuvat tuovat kirjaan epätavallisempaa makua, mutta perinteisten hyvän ja pahan ja suurten seikkailujen parissa liikutaan. Mikäpä siinä, ja loppuratkaisu on toimiva. Trilogian keskimmäiset osat ovat harvoin niitä parhaita, eikä niin ole tässäkään tapauksessa. Alkuun ajattelin jättää sarjan lukemisen tähän, mutta loppua kohden kirja alkoi vetää paremmin, joten kolmas osa Maan veli täytynee sittenkin lukea.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Varjonhakumatkalla olen parhaillaan minäkin. Tänä aamuna lukemista aloitellessa, ennen nettiin kirjautumista, kävi mielessä olisiko tästä tulossa arvostelua/vinkkiä? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...