Stevan Paul: BBQ : Kuuma grillikirja

BBQ : Kuuma grillikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

BBQ : Kuuma grillikirja on ehdoton hankinta kesän grillailuihin. Maukkaat ja selkeät ohjeet, herkulliset kuvat ja lukiessa tuleva nälkä takaavat sen, että lopputulos onnistuu.

Kirjan eri osiot sisältävät vinkkejä kotikokille niin grilliklassikoista kuin lisukkeista ja kastikkeista. Jos grillaus itsessään on vähän vieraampi ruoanlaittomenetelmä, kannattaa tutustua tarkkaan kirjan Alkuvalmisteluihin, jotka sisältävät tietoa niin erilaisista grilleistä, polttoaineista sekä välineistä ja jopa elintarviketurvallisuudesta. Sisältääpä alkuvalmistelut myös vinkkejä täydellisten grillikutsujen järjestämiseen.

Kun alkuteksteistä on päästy, alkaa herkullisten ohjeiden selailu ja kuvien ihailu. Grilliklassikoista löytyy ohjetta niin grillimakkaroihin kuin tulisiin possuribseihin. Ruokavieraat-osiossa ohjeita löytyy muun muassa pihviin metsäsienten kanssa sekä hedelmäiseen ankkaan, kokeilunhaluiselle grillajaalle löytyy ohje muun muassa merikrottiin ja halstrattuun keltajuova-mulloon.

Mitäpä olisi grillailu ilman kotitekoisia purilaisia? Tästä kirjasta ohjeet löytyvät ihan peruspurilaiseen, mutta myöskin lammas-fetaburgeriin sekä esimerkiksi tonnikalaburgeriin. Vartaat ovat myös yksi yleisimmistä grillaustavoista ja ohjeita erilaisiin vartaisiin löytyykin useita. Ja mitäpä olisi pääruoka ilman lisukkeita ja kastikkeita? Ohjeita löytyy niin maissintähkille, valkosipulipatongille kuin kesäkasvisnyyteille tai vaikkapa trooppiselle riisisalaatille. Kirjasta löytyy ohjeita myös tutuille kastikkeille, kuten tzatzikille ja quacamolelle.

Kun vatsat ovat täynnä purilaisia, vartaita tai pihvejä niin on aika siirtyä jälkiruokiin. Kun grilli on valmiiksi lämmin pääruokien jälkeen, kannattaa jälkiruokakin valmistaa grillaten. Miltä kuulostaisivat suklaa-rommibanaanit tai sekahedelmävartaat? Kaiken tämän kruunaavat tietenkin itsetehdyt kesäiset juomat niin alkoholittomana kuin -holillisena. Virkistävät ohjeet löytyvät niin appelsiini-limettijääteelle kuin perinteiselle mojitollekin.

Jos ei takakannen painuessa kiinni lukijalla ole nälkä, niin jo on kumma.

Lina

Lukemista rakastava Lina oppi lukemaan 5-vuotiaana ja sen jälkeen kirja onkin ollut kädessä lähes aina. Lina tykkää etenkin dekkareista ja suomalaisten kirjailijoiden teoksista, mutta lukee mielellään myös jotain uutta ja erilaista! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...