Jope Ruonansuu, Kjell Starck ja Mato Valtonen: Bottom Club

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sainpa hauskan kirjan! Pikkupokkarin, joka on täynnä sanoilla leikitteleviä arvoituksia ja toinen toistaan pöhkömpiä puujalkavitsejä. Ihan armoton vessakirja.

Opus on Mato Valtosen, Kjell Starckin ja Jope Ruonansuun aivoituksista koottu. Kirjassa on varoitus, että se saattaa aiheuttaa pakonomaista tarvetta sananmuunnoksiin. Koitan ottaa varoituksesta vaarin ja pitää suitset tiukilla.

Mikä hitto on Bottom Club? Itäväylä.fi-sivustolla kerrotaan näin:

Te­ok­sen ni­mel­lä­kin on kak­si­o­sai­nen mer­ki­tys: se on joko poh­jak­lu­bi tai per­se­ker­ho. Teos on sel­lais­ta po­si­tii­vis­ta bul­ls­hi­tia ja hy­vää ves­sa­lu­ke­mis­ta myös sil­loin, jos ves­sa­pa­pe­ri sat­tuu ole­maan lop­pu, Starck sa­nai­lee.

Kirjassa vilahtelee tuttuja tyyppejä ja arkisia juttuja, aina säätiloista sairauksiin, urheilusta paikkakuntiin. Tyyli on tämä:

Pääsiäisenä syödään:
A: Pertit jää ilman
B: Mikoilla on mahdollisuus
C: Karit saa

Juuri niin yksinkertaisia, että heko-heko, mutta koitapa itse!

Joskus olen ”joutunut” näitä kuuntelemaan ja aina on mennyt tovi, että kerkeää mukaan ja tajuaa, mistä oikein on kysymys. Nyt kun sitten on saanut ihan kaikessa rauhassa paneutua tähän pokkariin, niin onpa ollut monta hyvää hetkeä.

Puujalkavitseistä mallina tämä:

Ei-toivottu grilliruoka: Sukat makkaralla.

On kerrottava, että monen monta kertaa olen tullut vessasta Bottom Club käsissäni ja mesonut kanssaeläjilleni, että kuulkaapas esimerkiksi tätä:

Kuo­le­man jäl­keen jär­jes­te­tään:
A. Chi­len oh­jaus
B. Ar­gen­tii­nan ku­vaus
C. Ko­lum­bi­an ää­ni­tys
D. Pe­run kir­joi­tus

Voin suositella ihan virneellä tätä kelle tahansa, jolla on edes jollain lailla hoksottimet honassa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...