Karina Sainz Borgo: Caracasissa on vielä yö

Caracasissa on vielä yö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Venezuela ajautui öljyvaroistaan huolimatta vaikeuksiin presidentti Hugo Chávezin seuraajan Nicolas Maduron aikana. Holtiton inflaatio kuritti maata ja seurauksena on ollut runsain mitoin yleistä levottomuutta. Tämän levottomuuden keskelle sijoittuu Caracasissa on vielä yö, venezuelalaisen Karina Sainz Borgon esikoisteos.

Kirjan päähenkilö Adelaiden äiti kuolee. Äidin sairastaminen on syönyt Adelaiden rahat, koska sairaalassa ei ole mitään lääkkeitä tai muitakaan tarvikkeita, omaisten on hankittava kaikki itse mustasta pörssistä. Äidin hautaansaattaminen vie sitten loputkin.

Eräänä päivänä Adelaide käy leipäkaupassa katsomassa, miten leipää ei taaskaan ole. Kotiin palattuaan hän huomaa, että avain ei sovi lukkoon. Koko lukko on itse asiassa vaihdettu. Vallankumouksellisten naisten ryhmittymä on ottanut haltuunsa Adelaiden asunnon ja kaiken omaisuuden. Armoa ei tunneta.

Ratkaisu löytyy onneksi naapurista. Siellä asuu Aurora Peralta, romaanin alkuperäisen nimen La hija de le española espanjalaisen tytär – Auroran äiti on espanjalainen, joten Auroralla itsellään on kaksoiskansalaisuus. Aurora tosin on kuollut. Adelaide asettuu Auroran asuntoon miettimään tilannettaan ja näkee edessään aukeavan tilaisuuden.

Caracasissa on vielä yö on vaikuttava kertomus, joka kertoo todella brutaalin kertomuksen elämästä vallankumouksen, inflaation ja yhteiskunnan rakenteiden romahtamisen keskellä. Sille luodaan kontrastia takaumilla, joissa kuvataan elämää Venezuelassa silloin, kun asiat olivat vielä hyvin.

Hieno kirja ja on ilo, että kiinnostavaa ja ajankohtaista kirjallisuutta maailmalta käännetään suomeksi. Siitä kiitos Aula-kustantamolle ja kääntäjä Taina Helkamolle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...