Milo Manara: Caravaggio : Miekka ja paletti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Milo Manara on sarjakuvapiirtäjä, jonka tuotanto lienee useimmille suomalaisille tuntematon. Italialaisen tuotantoa on kuitenkin käännetty suomeksi yllättävänkin paljon lukuisten suomalaisten kustantajien voimin. Milo Manaran tavaramerkkinä on vahva erotiikan käyttö tarinoissaan.

Caravaggio : Miekka ja paletti on erotiikka-ilottelun sijaan vakava-aiheinen teos, joka kartoittaa taidemaalari Caravaggion matkaa kuuluisuuteen ja hänen elämänsä vastoinkäymisiä.

Tarina alkaa Caravaggion matkatessa rahattomana kohti Roomaa. Tiesululla mies törmää kaupunkiin tuleviin prostituoituihin, joiden on määrä vaikuttaa vahvasti hänen elämäänsä. Roomaan päästessään Caravaggio sattuu pelastamaan miehen, joka avaa Caravaggiolle tien rikkaiden suojelijoiden luo. Rikkaat suojelijat sattuvat olemaan kristinuskon piiristä. Ongelmat alkavat kun Caravaggio haluaa käyttää prostituoitua mallinaan uskonnollisissa töissä.

Manaran esittämä Caravaggio on äärimmäisyyden ruumiillistuma. Ensimmäisessä ateljeessaan hän ei halua piirtää asetelmia hedelmistä, koska se ei ole hänen tahtonsa. Hän ei pelkää haastaa aseistettuja ihmisiä ja olettaa maailman pyörivän hänen ehdoillaan. Oikeassa elämässä moinen persoona olisi mahdottoman rasittava, mutta tarinan hahmona Caravaggio onnistuu jatkuvasti käristämään tilanteen eteenpäin.

Miekan ja paletin parasta antia on ruutuihin upotettu taide. Osa ruuduista itsestään on kuin taideteoksia ja teoksen aikana esitellään nokkelasti useita Caravaggion kuuluisimpia töitä. Kaiken kaikkiaan Caravaggio : Miekka ja paletti oli varsin kiinnostava teos, jollaisia toivoisi olevan enemmänkin tarjolla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...