Milo Manara: Caravaggio : Miekka ja paletti

Caravaggio : Miekka ja paletti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Milo Manara on sarjakuvapiirtäjä, jonka tuotanto lienee useimmille suomalaisille tuntematon. Italialaisen tuotantoa on kuitenkin käännetty suomeksi yllättävänkin paljon lukuisten suomalaisten kustantajien voimin. Milo Manaran tavaramerkkinä on vahva erotiikan käyttö tarinoissaan.

Caravaggio : Miekka ja paletti on erotiikkailottelun sijaan vakava-aiheinen teos, joka kartoittaa taidemaalari Caravaggion matkaa kuuluisuuteen ja hänen elämänsä vastoinkäymisiä.

Tarina alkaa Caravaggion matkatessa rahattomana kohti Roomaa. Tiesululla mies törmää kaupunkiin tuleviin prostituoituihin, joiden on määrä vaikuttaa vahvasti hänen elämäänsä. Roomaan päästessään Caravaggio sattuu pelastamaan miehen, joka avaa Caravaggiolle tien rikkaiden suojelijoiden luo. Rikkaat suojelijat sattuvat olemaan kristinuskon piiristä. Ongelmat alkavat kun Caravaggio haluaa käyttää prostituoitua mallinaan uskonnollisissa töissä.

Manaran esittämä Caravaggio on äärimmäisyyden ruumiillistuma. Ensimmäisessä ateljeessaan hän ei halua piirtää asetelmia hedelmistä, koska se ei ole hänen tahtonsa. Hän ei pelkää haastaa aseistettuja ihmisiä ja olettaa maailman pyörivän hänen ehdoillaan. Oikeassa elämässä moinen persoona olisi mahdottoman rasittava, mutta tarinan hahmona Caravaggio onnistuu jatkuvasti käristämään tilanteen eteenpäin.

Miekan ja paletin parasta antia on ruutuihin upotettu taide. Osa ruuduista itsestään on kuin taideteoksia ja teoksen aikana esitellään nokkelasti useita Caravaggion kuuluisimpia töitä. Kaiken kaikkiaan Caravaggio : Miekka ja paletti oli varsin kiinnostava teos, jollaisia toivoisi olevan enemmänkin tarjolla.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...