Milo Manara ja Simona Manara: Caravaggio : armahdus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Milo Manaran Caravaggio on kaksiosainen henkilöhistoriikki, joka läpikäy Michelangelo Merisi da Caravaggion, yhden kaikkien aikojen parhaista taiteilijoista, elämän. Ensimmäinen osa kattoi Caravaggion elämän alkupuolen toisen keskittyessä vuosiin Napolissa ja Maltalla.

Tämänkertainen tarina alkaa tapahtuman seuraamuksista, jotka varjostivat Caravaggion loppuelämää. Hän ajautui tappamaan miehen kaksintaistelussa ja sen takia hän on etsitty mies. Sen lisäksi hän on vielä vakavasti haavoittunut, eikä voi huolehtia itsestään. Onneksi hänellä on suojelija ja taidot, jotka vakuuttavat kaikki. Hän päätyy kiertolaisten matkaan, jotka piilottavat hänet virkavallalta.

Caravaggiolle muodostuu pakkomielle armahduksen saamisesta ja hän tekee kaikkensa saadakseen sen. Samaan aikaan hän on yhä altis kiivastumaan, joka luo lisäongelmia. Henkilönä hän on muutenkin kaukana täydellisestä, joka tekee hänestä uskottavamman.

Caravaggion matka vie paikasta toiseen ja sen varrelle on asetettu hänen tekemiään taideteoksia. Nämä luonnollisesti ovat hienoja, mutta samaa voi sanoa muustakin kuvituksesta. Huomasin tämän tästä pysähtyväni ihastelemaan yksittäisiä ruutuja. Tämä lienee sarjakuva, jonka kuvitus on hienointa, mitä olen koskaan nähnyt. Tarina ei pysähdy hetkeksikään paikalleen, tapahtumat seuraavat toisiaan jopa niin, että kirja tuntuu välillä olevan pikakelauksella. Itse olisin toivonut hieman rauhallisempaa kerrontaa, joka kurkistaisi syvemmin Caravaggion henkilöhahmon mietteisiin.

Milo Manaran tausta eroottisten sarjakuvien parissa on toki tässäkin työssä läsnä. Hänen tyylinsä piirtää naisia saa heidät näyttämään hyvin paljon toisiltaan. Tämäkin puoli on kuitenkin minusta toteutettu hyvällä maulla.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...