Ulrika Norberg ja Carina Nunstedt: Cat Power : Kissa voiman lähteenä

Cat Power

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on ihana! Kiinnostuin tietenkin siitä sen takia, että minulla on kissa ja olen varsin tietoinen siitä, miten sen läsnäolosta tulee hyvä olo.

Vaan tässä kirjassa Ulrica Norberg ja Carina Nunstedt kertovat kissasta kaiken. Kissan anatomiasta, aisteista, luonteesta ja niin edelleen. Moni asia oli ennalta selvää, mutta paljon tuli uuttakin asiaa. Vaikkapa se, miksi kissa on niin notkea. Sillä kun on rangassa 53 nikamaa, kun ihmisellä on vain 33.

Kissan puhtaus on huikeaa ja kissat pesevät itseään kolmesta neljään tuntiin päivässä. Niinpä, se on kyllä huomattavissa. Joskus yölläkin olen herännyt siihen, kun mirri pesee itseään.

Kissan silittäminen on mahtavaa, mutta se on sitä myös kissasta. Lämmin vuorovaikutus syntyy, kun silittää sitä karvapalleroa ja vastapuoli on ihan silmät ummessa.

Ulrica ja Carina kertovat myös omista perheistään, miten heillä on kissakokemuksia ja millaisia vaikutuksia on kissalla ollut siihen, kun joku on sairastunut. Monessa asiassa kissan läsnäololla on ollut tervehdyttäviä ja terapeuttisia vaikutuksia.

Pidin kirjasta tavattomasti, koska siinä on kaiken aikaa sellainen kivan lempeä, kissamaisen rauhallinen ja paikoitellen yllättävä ote. Se sopii paitsi kaikille kissojen ystäville, mutta myös heille, jotka jollain lailla pelkäävät kissoja tai eivät ole muuten vaan niistä niin innostuneet.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...