Vera Jordanova: Don’t Miss a Bite : makuja ja muistoja maailmalta

Osta kirja itsellesi

Kun kuulen nimen Vera Jordanova, minulle ei tule mieleen ruoka – tai ennen ei tullut, nykyään tulee – sangen maukas sellainen. Syy miksi Vera Jordanova, menestyneen kansainvälisen uran luonut suomalais-bulgarialainen malli ja näyttelijä on minulle nykyään yhtä kuin hyvä ruoka, on Don’t Miss a Bite -keittokirja, jonka sivuilla Jordanova kertoilee makumatkoistaan ympäri maailman. Ja valmistaa hyvää ruokaa.

Tuntuu vähän siltä, että yhtenä tämän hetken ruokatrendeistä voidaan pitää kauniita, kokkaavia naisia. Mallimaailma ja gourmet-ruoka ovat löytäneet toisensa. Tämä makupari olisi varmasti vielä joitakin aikoja sitten herättänyt kovastikin kummastusta, kertoohan Jordanovakin keränneensä runsaasti huomiota ja ”ah, malli joka syö!” -tyylisiä kommentteja maailmalla seikkaillessaan. Ja hyvä näin, suunta on ehdottomasti positiivinen. Hyvä ruoka, parempi (mallinkin) mieli.

Mitä itse resepteihin tulee, tuntuvat vuodet maailmalla tehneen naisesta hyvän kokin. Tähän mennessä kokeilukeittiössämme tosin on valmistunut vasta Jordanovan ideoimaa vallan maukasta brunssiruokaa (pekonifrittata karamellisoidun sipulin kera, kananmunat pesässä timjamisen pekonihöysteen kera sekä kulhoissa paistetut kananmunat) mutta uskon vahvasti, että pääruoatkin lisäkkeineen täyttävät odotukset. Erityistä kiinnostusta herättivät luumuviinissä haudutettu porsaankylki sekä rosmariiniperunat, viimeistään pääsiäisenä taas testauksen kohteeksi on otettava paahdettu lampaan lapa erilaisten dippikastikkeiden kera.

Opus kätkee kansiensa väliin reseptejä maailman eri kolkilta sekä Veran sukulaisnaisilta sukupolvi toisensa jälkeen. Ruokia löytyy päivän jokaiseen hetkeen, vaihtoehtoja niin liha-, kala- kuin kasvismaailmassakin viihtyvän makumatkailijan tarpeisiin. Tässä vaiheessa en myöskään malta olla mainitsematta kirjan kauneutta, josta kiitos kuuluu sen ruoka- ja maisemavalokuvitukselle. Ah, osatapa kuvata ruokaa näin houkuttelevan valloittavasti!

Suosittelen; maukkaan ruoan ystäville, nojatuolimatkailijoille, kaikille jotka haluavat haukata palan maailmaa.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.