Ben Elton: Eedenistä vikaan

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 1993 ilmestynyt kirja saatiin suomenkielisenä vasta viime vuonna, mutta se on yhä ajankohtainen. Osa materiaalista on hieman 90-lukuista, mutta osa kenties aikaisempaakin osuvampaa. Uhkaava ekokatastrofi ja mainonnan ja kaupallistumisen yliote maailmasta jaksavat viihdyttää.

Elton on britti – sen huomaa viimeistään terävästä EU-kritiikistä. Taitava sanailija luonnostelee herkullisen karikatyyrimäisiä hahmoja. Kirjan henkilöt eivät ole niinkään kiinnostavia henkilöitä, joista lukija välittäisi, kuin juonen apuvälineitä, joita eliminoidaan tarpeen vaatiessa.

Kirjan juoni tarjoaa herkullisia käänteitä, räiskyvää toimintaa, ronskia seksiä, petoksia, murhia, jännitystä – niin, ja uhkaavan maailmanlopun. Eedenistä vikaan on takuuvarmaa viihdettä, jossa kätkee sisäänsä purevaa satiiria.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...