Ahto Apajalahti, Niklas Jensen-Eriksen ja Sakari Siltala (toim.): Ehrnrooth : kenraali- ja liikesuku modernin Suomen synnyssä 1750-1950

Ehrnrooth

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ehrnroothit ovat mielenkiintoinen suku. Tämä kirja valottaa suvun merkittävimpiä henkilöitä. Kuka kullakin saralla on osanut pelimerkkinsä oikein hoitaa.

Jokaiselle lukijalle löytyy varmasti joku, joka kiinnostaa enemmän kuin joku toinen. Seitsemän artikkelia valottavat hyvin millaisia ihmisiä suvussa on vaikuttanut.

Minusta heti ylitse muiden nousi Adelaïde Ehrnrooth (1826-1905), joka oli aikansa naisasianainen. Hän matkusteli paljon ja kirjoitteli matkoiltaan kirjoja. Hän reissasi muiden muassa Lähi-Idässä ja Algeriassa. Naisen ei liioin sopinut yksin matkustella, jolloin hänellä oli matkakumppanina Rose Marie Boije, joka on kuvittanut Adelaïden kirjoja.

Kovana kakkosena tulee Ernst Ehrnrooth (1871-1950), joka ehti toimia oikeuslääketieteen professorina, psykiatrina, murhaoikeudenkäyntien vakiotodistajana, kieltolain vannoutuneena vastustajana ja polttohautauksen uranuurtajana. Hänestä lukisi enemmänkin! Olihan hän jalkaväen kenraalin Adolf Ehrnroothin isä.

Lisäksi on sotahistorian ja liike-elämän vaikuttajia koko joukko. Nimet vaan meinaavat mennä sekaisin, kun tuntuu että suvussa samat nimet kulkevat “perintönä”. Vaan hyvin tulevat esille perhesuhteet, kartanot, avioerot, itsemurhat, velkaantumiset ynnä muut.

Kirjoitukset ovat hyvällä maulla kirjoitettuja ja historian havinaa on jokaisella sivulla. Kirjoittajat: Ahto Apajalahti, Annette Forsén, Saara Hilpinen, Niklas Jensen-Eriksen, Anitra Komulainen, Eeva Kotioja, Markku Kuisma, Sakari Siltala, Kati Toivanen.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...