Juhani Seppovaara: Elämän kortit

Elämän kortit

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tartuin tähän kirjaa, koska siinä on postikorttikuvitus. Ihan ei mene aina yksi yhteen tarinat ja kuvat, mutta ei se haittaa, kuhan on sinnepäin.

Kertojana on Juha, joka kertoo elämästään, suvustaan, matkoistaan ja kaikki niin, että postikortit tukevat tarinaa. Ja miten elävästi on kirjoitettu!
Heti tempaa mukaansa ja elää itsekin mukana ja matkassa. Monet tarinat tulevat lähelle ja herättävät omia muistoja.

Jokainen aukeama on aina yksi tarina, joten kirjassa ei ole varsinaista juonta, mutta mahtava elämänkaari siitä muodostuu.
Kuvat korteista ovat upeita ja oikein harmitti, kun ei omista kokoelmista löytynyt kuin muutama, vaikka jokunen kortti on minullakin.

Tarinoita on kaiken kaikkiaan 89 ja kuvia 220. Ne alkavat 1990-luvun alusta, jolloin kerrotaan ajasta ennen Juhaa. Juha syntyi 1947 ja sitten onkin jo Juhan vaiheita, opiskelusta, perheestä ja työstä, sitten matkoista ja kirjojen tekemisistä.

Kun on tämän lukenut, haluaa lukea lisää Juhani Seppovaaran kirjoja, jotka eivät ole romaaneja, vaan muun muassa moporeissuja ja vessoista kertomisia.
Monelle sellaiselle, joka ei jaksa keskittyä romaaniin tämän kaltaiset kirjat ovat varsin passeleita.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...