Ella Kanninen: Ellan Toscana : kyläelämää Italiassa

Ellan Toscana

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ellan Toscana on nimensä mukainen teos. Sen luettuaan tietää, mitä on elämä – tarkemmin sanottuna kyläelämä – Italiassa. Se on rakastavia perheitä, vallatonta vieraanvaraisuutta ja kauniita maisemia. Yhtä lailla se on yhdistävää yhteisöllisyyttä, torielämää ja juhlia, avunantoa ja ystävyyttä. Mutta mitä vielä? Tietysti rakkautta ruokaan; yhteisiä aterioita, laadukkaita raaka-aineita ja paikallisia erikoisuuksia. Kala on tuoretta, oliiviöljyllä on väliä ja viini on hyvää – tai sitten ei.

Toscanan ja sen elämäntyylin ohella Ella esittelee joukon hänelle syystä tai toisesta tärkeitä ihmisiä. Nämä tarinat tuovat kirjaan entistä enemmän aitoutta ja niiden myötä lukija pääsee kurkistamaan ihan ”oikeiden” kyläläisten elämään. Oiva lisämauste siis. Tottakai teoksen omakohtainen ja tarinoiva tyyli tekee siitä myös matkan tekijän omaan elämään, toimittaja ja juontaja Ella Kannisen 15 vuotta sitten alkaneisiin Italian vuosiin.

Mitä teoksen resepteihin tulee, ne tuntuisivat tarjoilevan lukijalle kattauksen toscanalaisia perinteitä. Ohjeet eivät ensituntumalta vaikuta kovinkaan haastavilta, joten uskoisin, että niiden toteuttaminen onnistuu monen tasoiselta kokilta – puhuuhan Ella itsekin läpi kirjan, kuinka hänen olemattomat keittiötaitonsa ovat Italiassa vietettyjen vuosien ansiosta kohonneet peräti tyydyttävälle tasolle. Sukujuhlan pääkokiksi hänestä ei kuitenkaan vielä olisi. No, Italia opettaa.

Tätä kirjaa suosittelen erityisesti niille, jotka pitävät Italiasta, hurmaantuvat sen tavoista ja kauniista maisemista. Jos silkkaa keittokirjaa etsii, tämä ei taida olla se paras valinta, mutta nojatuolimatkailijaa opus hemmottelee toden teolla. Kannattaakin varautua matkakuumeen äkilliseen nousuun…

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...