Antti Alanen: Elokuvantekijät

Osta kirja itsellesi

Elokuvantekijöissä on elokuvien eri tekijöitä ja kerrankin listaan kuuluu suurimmaksi osaksi kaikkia muita kuin pelkkiä näyttelijöitä. Kirja on monipuolisuudessaan runsas: ohjaajia, käsikirjoittajia ja tuottajia on koottu ympäri maailman, Suomea unohtamatta. Pieneen kirjaan on saatu mahtumaan paljon, mikä verottaa hieman tiedon määrää. Tekijöistä kerrotaan perustietojen lisäksi elokuvalistat ja lyhyenpuoleinen info. Vain harvat ovat ansainneet yli sivun mittaisen tekstin.

Pienuus on kuitenkin koukuttavaa ja lyhyitä tekstinpätkiä on kiinnostava lukea. Näppärä koko helpottaa tutkimista, muutenkin kuin ison pöydän äärellä. Vaikka tekstitilaa on vähän, olisi koko nimen tai ainakin sukunimen voinut kirjoittaa kokonaan. Kirja panostaa faktoihin eikä ole kriittinen.

Elokuvantekijät on hyvä hakuteos ja sopii tiedonjanoisille elokuvaharrastajille.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.