Kimmo Kiljunen: Maailman maat : Liput ja historia

Maailman maat : liput ja historia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kimmo Kiljunen leikki lastensa kanssa lippuarvontaa, jossa lapset valitsivat joka ilta lipun ja sitten arvottiin, kenen lippu lisätään lippurivistöön. Samalla perehdyttiin maiden historiaan ja kehitykseen. Näin leikin ohessa jäi mieleen kuva maailmasta – ja monien maiden liput. Tästä leikistä syntyi lopulta tämä kirja.

Maailman maat -kirja esittelee kaikki maailman itsenäiset valtiot ja niiden päälle muutaman muun, vain osittain kansainvälisesti tunnustetun alueen kuten Kosovon, Länsi-Saharan ja Palestiinan. Jokaisesta valtiosta käydään läpi poliittinen historia ja maan ja sen merkittävimpien osa-alueiden historialliset liput.

Kirjan luettuaan tietää paljon maailmasta. Kirja on täynnä hyvää perustietoa maailman maista ja kun pääpaino on poliittisessa historiassa, tiedot eivät niin pian vanhenekaan. Jokunen pieni virhe kirjasta sattui silmiin lukiessa, mutta ei mitään merkittävää. Tämä oli siinä määrin hieno kirja, että ostin omaan käsikirjastoon – kuvittelisin, että tästä olisi iloa vaikkapa lapsille maantiedon esitelmien parissa, etenkin jos opettajat vaativat esitelmiin muitakin lähteitä kuin Wikipedian…

Liput ovat mielenkiintoinen aihe ja tätä kirjaa onkin helppo suositella kaikille lipuista kiinnostuneille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...