Iain Banks: Espedair Street

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

“Kaksi päivää sitten päätin tappaa itseni… Viime yönä muutin mieleni”, aloittaa kirjan kertoja, Danny Weir. Weir on menestyksekkään Frozen Gold -rockbändin basisti ja lauluntekijä. Weir katselee kirjassa taaksepäin suuren päätöksensä hetkellä ja muistelee menneitä.

Kirjassa käydään läpi Weirin matka oudosta luuserista suositun rock-bändin basistiksi. Samalla kuljetaan läpi myöhempiä tapahtumia muutama vuosi bändin hajoamisen jälkeen, kun Weir asuu erakkona Glasgow’ssa, valehdellen paikallisille ystävilleen olevansa korean kämppänsä palkattu talonvahti.

Frozen Goldin nousua kuvataan rock-journalismin elkein ja seksiä, huumeita ja rock’n’rollia riittää lähes joka sivulle. Bändi perustuu Wikipedian mukaan Pink Floydiin tai Fleetwood Maciin, Weirissä on Banksin mukaan vaikutteita Marillionin laulajasta Fishistä.

Rock-musiikin ystävät pitävätkin Espedair Streetistä varmasti, sen verran vetävästi ja uskottavasti tarinan rock-osuudet on kerrottu. Kirja on muutenkin hyvää työtä, hauska ja sopivasti dramaattinen, mutta sen verran Iain Banksilta osaa jo odottaakin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...