Iain Banks: Espedair Street

Osta kirja itsellesi

”Kaksi päivää sitten päätin tappaa itseni… Viime yönä muutin mieleni”, aloittaa kirjan kertoja, Danny Weir. Weir on menestyksekkään Frozen Gold -rockbändin basisti ja lauluntekijä. Weir katselee kirjassa taaksepäin suuren päätöksensä hetkellä ja muistelee menneitä.

Kirjassa käydään läpi Weirin matka oudosta luuserista suositun rock-bändin basistiksi. Samalla kuljetaan läpi myöhempiä tapahtumia muutama vuosi bändin hajoamisen jälkeen, kun Weir asuu erakkona Glasgow’ssa, valehdellen paikallisille ystävilleen olevansa korean kämppänsä palkattu talonvahti.

Frozen Goldin nousua kuvataan rock-journalismin elkein ja seksiä, huumeita ja rock’n’rollia riittää lähes joka sivulle. Bändi perustuu Wikipedian mukaan Pink Floydiin tai Fleetwood Maciin, Weirissä on Banksin mukaan vaikutteita Marilliionin laulajasta Fishistä.

Rock-musiikin ystävät pitävätkin Espedair Streetistä varmasti, sen verran vetävästi ja uskottavasti tarinan rock-osuudet on kerrottu. Kirja on muutenkin hyvää työtä, hauska ja sopivasti dramaattinen, mutta sen verran Iain Banksilta osaa jo odottaakin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.