Ville Haapasalo ja Kauko Röyhkä: ”Et kuitenkaan usko…” : Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ville Haapasalo on Venäjän tunnetuin suomalainen, menestynyt näyttelijä ja liikemies. Lähtökohdat olivat kuitenkin toisenlaiset: Haapasalo aloitti teatteriopinnot Leningradin teatteriakatemiassa Neuvostoliitossa vuonna 1991 täysin venäjäntaidottomana.

Alku oli karu ja koulun opetus rankkaa, mutta niin vain Haapasalo selviytyi koettelemuksistaan ja nousi huipulle – toki melkoisen sattuman ja onnenpotkun myötä, päädyttyään todella suosittuun Metsästyksen kansallisia erikoisuuksia -elokuvaan.

Tässä kirjassa Kauko Röyhkän haastattelema Haapasalo kertoo vaiheistaan Venäjällä. Kirjan kohteeksi on rajattu varhaisvuodet eli 1990-luku, myöhemmät tapahtumat on jätetty seuraavaa kirjaa varten. Kirjan nimi on osuva: jutut tuntuvat täysin uskomattomilta ja jos puoletkaan on totta, ei voi kuin ihmetellä miten Haapasalo on ylipäätään selvinnyt hengissä tai järjissään. Venäjä on todellakin hullu maa.

Kirja on hauska, rento ja nopeasti luettu, ja antoisaa luettavaa, vaikka ei olisi aiheesta niin kiinnostunutkaan. Minäkin jätin kirjan melkein lukematta, mutta hyvä kun luin. Bonuksena kirjassa on palkitun valokuvaajan Juha Metson upea kuvitus.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Yksi perheestä sai tämän lahjaksi ja luin siinä pikaisesti joulunpäivinä. Mainio kirja tosiaankin!

  2. Et kuitenkaan usko, mutta aion kyllä lukea tämän heti kun käsiini saan ja aikaa on.

  3. Olen vain kuunnellut Villeä ja lukenut mainoksia kirjasta. Arveluttaa kirjan sisältö. Kuinka paljon on oikeasti koettua ja kuinka paljon hänen supliikkimiehen tuotosta 😀

  4. Onko sillä nyt niin väliä, onko kaikki ”aikuisten oikeesti” totta? Pääasia, että juttu luistaa ja kuulostaa hyvältä. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...