Hergé: Faaraon sikaarit

Osta kirja itsellesi

Alkuperäisiä mustavalkoisia Tintti-tarinoita esittelevä Lehtimies Tintti seikkailee -sarja on päässyt kolmanteen osaansa. Vuoronsa saa Faaraon sikarit, eli facsimile-versiona Faaraon sikaarit.

Tämä alunperin neljäntenä ilmestynyt Tintti-sarjakuva pyörittää Tinttiä monissa käänteissä. Alussa Tintti on laivalla matkalla Šanghaihin, mutta matkaan tulee hieman mutkia, kun Tintti kohtaa egyptologin (lievästi pimahtanut kaveri, joka on selvä professori Tuhatkaunon esikuva), joka on matkalla Egyptiin avaamaan Kih-Oskhin hautaa.

Tintti saa kutsun tulla mukaan, mutta sitä ennen hän joutuu jo vaikeuksiin, kun Tintti törmää ensin Rastapopoulosiin ja sen jälkeen ensiesiintymisensä tekevät poliisit Dupont ja Dupond (tässä vielä etsivät X33 ja X33 B), jotka pidättävät Tintin huumeiden salakuljetuksesta.

Tintti onnistuu pakenemaan ja päätyy monenlaiseen pyöritykseen, joka vie häntä huumekaupasta asekauppaan ja Afrikasta Intiaan. Tintti joutuu taas kerran teloituskomppanian eteen ja uhkaapa häntä myös hulluksi tekevä Radjaidjah-myrkkykin.

Tämä facsimile-painos on sisällöltään alkuperäisen vuoden 1934 laitoksen mukainen. Tämäkin sarjakuva piirrettiin 1950-luvulla uusiksi ja väritettiin. Aivan yhtä radikaalia uusimista ei tapahtunut kuin Mustan saaren kohdalla, tästä vain leikeltiin jokunen turhempi kohtaus pois ja lisättiin joitain yksityiskohtia, kuten Kultasaksinen rapu -kirjassa esitelty Rastapopoulosin kätyri Allan.

Ulkoisesti Faaraon sikaarit on upea isokokoinen ja kovakantinen kirja. Hienoa jatkoa hyvälle ja mielenkiintoiselle sarjalle, siis.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...