Leena Valmu: Filius ja elinkaikkeuden arvoitus

Filius ja elinkaikkeuden arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Filius on verisolupoika, joka asustaa kainalovaltimossa, käy koulua ja on epätietoinen tulevaisuudestaan. Eräänä päivänä joku outo imu tempaisee Filiuksen mukaansa ja vie jonnekin aivan muualle – aivan toiseen elinkaikkeuteen. Filius päätyy uuteen ihmiskehoon, jossa kaikki on tuttua, mutta silti erilaista kuin omassa elinkaikkeudessa. Uudessa tilanteessa toivoisi, että olisi ollut koulussa oppitunneilla paremmin hereillä…

Filius saa selville olevansa keuhkoissa ja lähtee harhailemaan pitkin elimistöä. Maksassa on inhottavaa, mutta onneksi hermostosta löytyy tietoa asioista ja jopa yllättävä mahdollisuus viestiä elinkaikkeuksien välillä. Lopulta luuytimestä löytyy vastauksia Filiusta vaivanneisiin kysymyksiin ja jopa selvyys siitä, mikä Filiuksen varsinainen elämäntehtävä on.

Filius ja elinkaikkeuden arvoitus on mainio kirja! Se kertoo hauskan tarinan Filius-verisolupojasta ja opettaa samalla lukijoilleen yhtä jos toista ihmiskehon toiminnasta. Faktat ovat kunnossa ja yksityiskohdat kohdallaan, onhan Leena Valmu SPR:n Veripalvelussa työskennellyt biokemian dosentti. Vuonna 2005 vuoden graafikoksi valitun Lasse Rantasen kuvitus on ilmeikästä ja miellyttävää. Meillä lapset pitivät tarinasta kovasti ja saivat siinä sivussa oppia kuin huomaamatta, aikuistenkin mielestä kirja toimi erittäin hyvin.

Kirjassa on paljon samaa kuin pidetyssä Olipa kerran elämä -tv-sarjassa. Lapsille lukiessa voi jättää erilliset tietolaatikot väliin, niistä voi vähän infoähky iskeä. Niiden pariin on helppo palata myöhemmin täydentämään kirjasta luettua. Tekijäkaksikko on kuulemma lupaillut lisää kirjoja sarjaan: toivotaan, että näin todella käy.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...