Pertti Jarla: Fingerpori 14

Fingerpori 14

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pertti Jarlan Fingerporin tasaista tahtia ei voi estää mikään. Suomalaisten strippisarjakuvien lippulaiva on naurattanut vuodesta XX loppumattomilla puujaloilla ja sulavilla kaksimielisyyksillä.

Fingerporin kaava ei ole muuttunut vuosien varrella. Jarlan työkalupakista löytyy väärinymmärryksiä ja sanaleikkejä esitettynä elävien ja persoonallisten hahmojen kautta. Vaikka vitsit saattavat mennä matalalta, syyllistyen (harmittomasti) ruokottomuuksiin, on ne toteutettu laadukkaasti.

Fingerpori on vaihtoehtotodellisuus Suomesta, mutta rehellisyyden nimissä eroja ei paljoa ole. Koronakin kurkistaa muutamaan strippiin, mutta ei onneksi jää toistuvaksi aiheeksi.

Fingerpori 14:n kannessa on aktiivieläkeläinen Inkeri Kääriäinen. Hahmona hän on pitkälti statisti sarjakuvassa, joten kansi tuntuu hieman irtonaiselta. Oma suosikkihahmoni on edelleen kaupunginjohtaja Aulis Homelius, jonka tekemisiä lehdistö ainaisesti vääristelee kohuotsikoiden perässä.

Fingerpori on albuminumerosta toiseen aina lukemisen arvoinen paketti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...