Pertti Jarla: Fingerpori 14

Fingerpori 14

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pertti Jarlan Fingerporin tasaista tahtia ei voi estää mikään. Suomalaisten strippisarjakuvien lippulaiva on naurattanut vuodesta XX loppumattomilla puujaloilla ja sulavilla kaksimielisyyksillä.

Fingerporin kaava ei ole muuttunut vuosien varrella. Jarlan työkalupakista löytyy väärinymmärryksiä ja sanaleikkejä esitettynä elävien ja persoonallisten hahmojen kautta. Vaikka vitsit saattavat mennä matalalta, syyllistyen (harmittomasti) ruokottomuuksiin, on ne toteutettu laadukkaasti.

Fingerpori on vaihtoehtotodellisuus Suomesta, mutta rehellisyyden nimissä eroja ei paljoa ole. Koronakin kurkistaa muutamaan strippiin, mutta ei onneksi jää toistuvaksi aiheeksi.

Fingerpori 14:n kannessa on aktiivieläkeläinen Inkeri Kääriäinen. Hahmona hän on pitkälti statisti sarjakuvassa, joten kansi tuntuu hieman irtonaiselta. Oma suosikkihahmoni on edelleen kaupunginjohtaja Aulis Homelius, jonka tekemisiä lehdistö ainaisesti vääristelee kohuotsikoiden perässä.

Fingerpori on albuminumerosta toiseen aina lukemisen arvoinen paketti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...