Pertti Jarla: Fingerporilla on asiaa

Fingerporilla on asiaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomen kiintiö-puujalka-sarjakuvasta Fingerporista on julkaistu Fingerporilla on asiaa -nimellä oleva kirja, joka esittelee liikenteeseen ja autoihin liittyviä Fingerporistrippejä. Liikenne on aihe, josta Jarla on löytänyt paljon irvailtavaa ja hänen henkilökohtaiseen elämään kuuluvat stripit värittävät hyvin kokoelmaa. Autot tuntuvat olevan Jarlan sydäntä lähellä ja kirjan alun historiikki sukeltaa mukavasti Jarlan henkilökuvaan sarjakuvan takana.

Fingerporia on julkaistu vuodesta 2007 lähtien, eikä sen sisältö ole vuosien varrella ole paljon muuttunut. Mitä nykyjään kuvitus on kokonaan väreissä. Eipä siinä, mitä sitä hyvää mihinkään muuttamaan.

Fingerporin ihmiset ovat taviksia, joiden vitsit rakentuvat sanojen väärinymmärtämiselle. Vaikka suuri osa hahmoista rakentuu räikeän karikatyyrin ympärille, henkilöt tuntuvat oudolla tavalla uskottavilta. Hahmoista suosikkini on kaupunginjohtaja Aulis Homelius, jonka elämä kääntyy aina jonkin aasinsillan kautta sanomalehtien etusivulle ja aina tietysti täysin väärinymmärrettynä.

Pienestä kirjasesta ei ole pitkäksi lukukokemukseksi, mutta pieneksi välipalaksi se toimii erityisen hyvin. Itselläni kirja toimi enemmän kuin hyvin sarjakuva-annoksena aamiaisen yhteydessä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...