Pertti Jarla: Fingerporin koko kuva 8 : Katin kanssa keittiössä

Fingerpori: Koko kuva 8

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomen kenties tunnetuin strippisarjakuva Fingerpori on ilmestynyt kuvannut suomalaista elämää jo kolmetoista vuotta. Katin kanssa keittiössä on Fingerporin Koko kuva -sarjaa, eli tuhdimpi kokonaisteos joka sisältää useamman vuoden stripit. Tässä tapauksessa kyseessä on strippisarjakuvan vuodet 2015-2016.

Hahmojen dynamiikka on vuosien saatossa saavuttanut hyvin kiinteän tilan. Lukijalle on alusta alkaen selvää, mistä stripissä on kyse, kun ensimmäinen ruutu esittelee jonkun vakituisista hahmoista. Esimerkiksi Rivolta Riitalta lukija voi odottaa kaksimielistä sutkautusta tai kaupunginjohtajan Aulis Homeliukselta väärinkäsitystä lehdistön kanssa. Vaikka asetelma on tuttu, se ei tee niistä tylsiä. Kyseessä on sen sijaan erinomainen toteutus Tenavien Charles M. Schulzin vanhasta viisaudesta: “sarjakuvantekijä on henkilö, jonka täytyy päivittäin piirtää sama asia päivittäin toistamatta itseään.”

Fingerporissa vierailee ajoittain julkkiksia Mustanaamiosta Hitleriin. Vierailevat tähdetkin on toteutettu hauskasti ja edustavat monien suosikkistrippejä.

Mukaan mahtuu myös satunnaisia huomiota Jarlalta. Ne ovat mukavaa lisä, sillä ne paljastavat strippien taustoja ja tekevät niistä siksi syvällisempiä.

Lyhyiden albumien huono puoli on että ne loppuvat ennen kuin ehtivät oikeastaan edes alkaa. Siksi Koko kuva -sarjan kokoelmateokset ovat itselleni toimivampia kokonaisuuksia. Fingerpori on ehdottomasti tutustumisen arvoinen, oli mikä tahansa albumeista kyseessä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...