Jade Sarson: For the Love of God, Marie!

For the Love of God, Marie!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marie on nuori nainen, joka käy katolista koulua 1960-luvulla. Koulussa opetetaan lähimmäisenrakkautta, mutta kun Marie toteuttaa tätä rakkautta rakastelemalla kenen kanssa haluaa, vastaanotto onkin kovin negatiivista.

For the Love of God, Marie! luotaa rakkautta, seksuaalisuutta, uskontoa, syrjintää ja naisvihaa 1960-luvulta 1990-luvulle. Marie kohtaa ihanan miehen, joka on tosin vanhempien näkökulmasta sekä väärän värinen että vääräuskoinen ja aiheuttaa järkytystä kaveeraamalla ristiinpukeutujan kanssa. Ympäristöstä tulee jatkuvasti viestiä siitä, miten Marien seksipositiivisuus ja avoin suhtautuminen rakkauteen on väärin.

Tarina on sympaattinen, eikä synkistä piirteistään huolimatta erityisen ahdistava. Marien elämää kuvataan kuitenkin lämmöllä ja rakkaudella, mukana on paljon myönteistäkin, vaikka erilaista syrjintää kuvataankin. Sarjakuva on myös seksikäs, seksipositiivinen ja hauska.

Piirrostyyli on persoonallinen ja miellyttävä. Pohjaväri alkaa 1960-luvulla keltaisena ja haalenee pikkuhiljaa valkoiseksi 1990-luvun lähestyessä. Rajallinen väripaletti toimii hienosti. Tyylissä on japanilaisia vaikutteita, ilman että se olisi varsinaisesti mangaa.

Aiheen ajoittaisesta raskaudesta huolimatta For the Love of God, Marie! oli hauskaa ja viihdyttävää luettavaa. Ei siis ihme, että se voitti First Graphic Novel of the Year -palkinnon vuonna 2014.

Marien näkemys lähimmäisenrakkaudesta ei ihan vastaa sitä, miten isä asian tulkitsee:

For the Love of God, Marie! -sarjakuvan näytesivu

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 867 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...