Stephen J. Dubner ja Steven D. Levitt: Freakonomics : Outoustalous

Osta kirja itsellesi

Steven D. Levitt on taloustieteilijä, jolla on taipumus kysyä epätodennäköisiä kysymyksiä. Tässä toimittaja Stephen Dubnerin kirjoittamassa kirjassa Levitt esittelee ideoitaan – ne edustavat kieltämättä varsin vahvasti laatikon ulkopuolista ajattelua. Kumpi on vaarallisempi, ase vai uima-allas? Lapsille ainakin uima-allas. Entäs aborttien merkitys rikollisuuden vähentämisessä? Ajatus on melko järisyttävä, mutta teoriassa tuntuu olevan järkeä.

Levitt roiskii ympäriinsä, käsitellen vanhemmuutta, rikollisuutta, Ku Klux Klania ja ties mitä muuta. Punaista lankaa ei aivan helposti löydy. Jutut ovat notkeita ja viihdyttäviä ja herättävät kieltämättä ajatuksia. Lukujen välissä olevat katkelmat Dubnerin kirjoittamasta Levittin esittelyjutusta tosin tuntuvat näin suomalaiselle lukijalle kohtuullisen jyrkältä itsekorostukselta.

Luin mielelläni, mutta en välttämättä suosittele ostamaan omaan hyllyyn, sen verran kertakäyttöviihteestä on kyse. Malcolm Gladwellilla on samantyyppistä ajattelua, mutta jotenkin miellyttävämpi tyyli.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.