Stephen J. Dubner ja Steven D. Levitt: Freakonomics : Outoustalous

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Steven D. Levitt on taloustieteilijä, jolla on taipumus kysyä epätodennäköisiä kysymyksiä. Tässä toimittaja Stephen Dubnerin kirjoittamassa kirjassa Levitt esittelee ideoitaan – ne edustavat kieltämättä varsin vahvasti laatikon ulkopuolista ajattelua. Kumpi on vaarallisempi, ase vai uima-allas? Lapsille ainakin uima-allas. Entäs aborttien merkitys rikollisuuden vähentämisessä? Ajatus on melko järisyttävä, mutta teoriassa tuntuu olevan järkeä.

Levitt roiskii ympäriinsä, käsitellen vanhemmuutta, rikollisuutta, Ku Klux Klania ja ties mitä muuta. Punaista lankaa ei aivan helposti löydy. Jutut ovat notkeita ja viihdyttäviä ja herättävät kieltämättä ajatuksia. Lukujen välissä olevat katkelmat Dubnerin kirjoittamasta Levittin esittelyjutusta tosin tuntuvat näin suomalaiselle lukijalle kohtuullisen jyrkältä itsekorostukselta.

Luin mielelläni, mutta en välttämättä suosittele ostamaan omaan hyllyyn, sen verran kertakäyttöviihteestä on kyse. Malcolm Gladwellilla on samantyyppistä ajattelua, mutta jotenkin miellyttävämpi tyyli.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...