Juba: Fyffe on rahaton

Fyffe on rahaton

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun hauva nimeltä Fyffe eräänä päivänä herää siihen, että nälkä murjoo vatsanpohjaa ja ruokakomero sekä kukkaro ovat tyhjillään, ei pienen koiran auta muu kuin lähteä pankkiin. Vatsa kurisee kurisemistaan, eivätkä matkalla ohitetut liha-, pulla- ja juustopuodit ainakaan auta asiaa. Kun Fyffe lopulta saapuu pankkiin on hänen vatsansa jo kurissut, murissut ja lopulta kiljunut kuin jalopeura. Onneksi pankista saa kaksi seteliä ja yhden kolikon, lihakaupasta lihaisan luun, pullapuodista patonkia ja juustopuodista halvan, haisevan homejuuston. Kotona Fyffe syö maittavan aterian, pesee hampaansa ja nukahtaa nopeasti täyden vatsansa viereen. Sen pituinen se.

Erityisesti Viivi ja Wagner -sarjakuvistaan tunnettu Juba on onnistunut luomaan lastenkirjan, ensimmäisen kuvakirjansa, joka puhuttelee sekä lasta että aikuista. Kirja on yksinkertaisuudessaan mainio; sen lyhyet lauseet kertovat juuri tarpeeksi ja simppeli kuvitus sinetöi kokonaisuuden. Nokkelaa.

Meillä tästä innostui erityisesti neljävuotias lukija, jolle kirjassa oli juuri sopivasti haastetta ihan itsenäisiinkin lukuhetkiin. Jotkut hänelle uudet sanat, kuten jalopeura ja puoti, synnyttivät lisäksi kivoja keskusteluja.

Suositukseni.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...