David Sheff: Game Over : How Nintendo conquered the world

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nintendo perustettiin vuonna 1889 valmistamaan japanilaisia hanafuda-pelikortteja. Toiminta laajeni ja sata vuotta myöhemmin yritys oli yksi maailman menestyvimmistä ja videopelialan kiistaton kuningas. Kuinka kaikki tämä tapahtui, selviää David Sheffin varsin kiinnostavasta kirjasta.

Kirja on mainiota luettavaa videopeleistä kiinnostuneille ja niille, jotka haluavat valloittaa yrityksellään koko maailman. Nintendon konstit eivät aina olleet kauniita tai reiluja, mutta ainakin ne toimivat.

Kirjan pahin puute on sen ilmestymisvuosi. Vuoden 1993 jälkeisista tapahtumista ei kirjassa ole mitään mainintaa. Sonyn Playstationin varhaisimmat vaiheet kirjassa mainitaan, mutta Segan tappio ja Sonyn nousu jäävät dokumentoimatta. Nintendon alkuvaiheiden dokumentointi takaa kirjalle kuitenkin varsin riittävästi materiaalia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...