Jantso Jokelin: Gastonin leuka

Gastonin leuka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jantso Jokelinin nimi on – osin varmasti kiitos epätavallisen etunimen – jäänyt mieleen erinäisistä lehtijutuista. Niinpä esseeinnostuksen noustessa oli helppo napata Gastonin leuka -esseekokoelma mukaan kirjaston hyllystä.

Olin myyty jo ensimmäisestä. Siinä vaiheessa kun Kaiken syömisen pelko -esseessä muistellaan vierailua Jyväskylän Väinönkeskuksen Golden Rax Pizza Buffet’ssa (Suomen ensimmäisessä lajiaan!) ja sitä, kuinka siitä jatkettiin alakertaan Magic: The Gathering -ostoksille, käy selväksi, että nyt ollaan jaetun kokemushistorian äärellä.

Esseissä tutkaillaan syömistä ja ylensyöntiä, zombieita ja luulosairautta, piirroshahmoja ja kätyreitä, suomalaista ankeuden ilmapiiriä, elämäntapaintiaaneja, Grand Theft Autoa, fanipoikien musiikkiesseitä, shokkihuumoria, skeittaamista ja Ilkka Malmbergiä.

Melkoinen kattaus sekalaisia aiheita, siis. Jokelin havainnoi ympäristöä terävästi ja muotoilee mietteensä siten, että ainakin tämä lukija viihtyy ja herää ajattelemaan vallan sopivissa suhteissa. Naurahdan Jokelinin oivalluksille useamman kerran kirjan aikana, jokaisesta esseestä löytyy jotain, joka iskee sopivan nasevasti asian ytimeen.

Olen epäilemättä hyvinkin kohderyhmän ytimessä, mutta nautin tästä suuresti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...