Roberto Saviano: Gomorra

Gomorra

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Gomorra on hengästynyt, vihainen vuodatus ja ilmianto Italian Napolin alueen mafiasta ja sen toiminnasta.

Mafia merkitsee sivullisten murhia, vihollisten kiduttamista, talous- ja ympäristörikoksia, huumeita, maan alla pakoilua. Toisaalta se on köyhien Italian eteläosien ihmisille yksi harvoista väylistä yrittää ponnistaa johonkin parempaan, irti työttömyyden ja tulevaisuudettomuuden aiheuttamasta alemmuudentunteesta.

Epäjohdonmukaiseen ja kuumeiseen kirjoitustyyliin oli aluksi vaikeaa päästä kiinni, mutta lopulta minun oli luettava kaikki. Niin uskomattomasta maailmasta Roberto Saviano kertoo. Minua itseäni vain pari vuotta vanhempi mies on napolilainen journalisti, ja elänyt koko elämänsä rikollisuuden kyllästämässä ilmassa. Kirjan jälkeen hän on toki saanut tappouhkauksia, ja joutuu liikkumaan aseistetun vartijan kanssa.

Hyvä mieli tästä tilityksestä ei missään nimessä tule, mutta suosittelen silti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...