Anneli Kanto: Haihtuneet

Haihtuneet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anneli Kanto on monipuolinen kirjailija, jonka kirjoja lukee mielellään. Nyt oli luvussa jännityskirja Haihtuneet, joka aloittaa Näkijä-sarjan.

Paikkana on pikkukaupunki jossain päin ja sinne bussista astuu Noora, jota Näkijäksi kutsutaan. Aluksi olin, että mitäs nyt, mutta ei kuitenkaan sitä, että olisi kristallipalloja tai muuta sellaista. Noora on ihan tolkun ihminen (anteeksi kaikki “näkijät”).

Pian ilmenee, että kaupunkilaisia painaa omituinen katoamistapaus vuosien takaa. Tehtaanjohtaja ja kaksi nuorta tyttöä olivat kadonneet jäljettömiin, eikä heistä ollut mitään haivaintoja.

Paikkakunnalta kuvataan hyvin mielenkiintoisia tyyppejä, jotka tavalla tai toisella ovat olleet mukana kuvioissa, kun katoamiset tapahtuivat. On koulun rehtoria, ex-lääkäriä, tehtaanjohtajan pari leskeä, kadonneiden tyttöjen sisko ja veli ja niin edelleen.

Yksi varsinainen aihe on uskonnollinen yhteisö, jota johtaa Luukas Markusson. Kummallisia tapoja ja uskomuksia, kuten veriryhmät ja rokotevastaisuus. Niin ja kuinka ihmiset ovat täysillä mukana ja “palvovat” johtajaansa. Voisi luulla, että aika paksua, mutta ei. Muutamia kirjoja olen aiheista lukenut ja kyllä, juuri niin sekopäistä touhuahan se on.

Näkijä alkaa penkoa juttua ja hänen mukana onkin kiva kulkea ja seurata, mihin hän päätyy ja saako selville, mitä oikein tapahtui. Lisäksi hänen elämänsä taustaa raotettiin, mutta vain hiukan, joten nähtäväksi jää, mitä sieltä on tulossa.

Kunnallispoliittiset kiemurat ja Kultalampi-projekti tuovat myös omat sävynsä soppaan, joka on varsin maukas ja nautittava. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos ja nyt jäädään sitten odottamaan seuraavaa.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...