Steven Hall: Haiteksti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eric Sandersonilla on ongelma: hän on menettänyt muistinsa. Aikaisemman minänsä ohjeilla Eric löytää tiensä psykologille, joka osaa kertoa Ericin kärsivän vakavan trauman jälkeisestä muistinmenetyksestä.

Eric saa lääkärin lisäksi apua edelliseltä minältään: postissa saapuu mystisiä kirjeitä, joiden perusteella kyseessä ovat vakavammat ja vaarallisemmat asiat. Ericiä jahtaa muistoja syövä hai, uhkaava käsitteellinen kala.

Haiteksti on kielellä leikittelevä metafiktiivinen teos, joka on velkaa Jorge Luis Borgesille ja Italo Calvinolle. Väittäisin teosta kuitenkin esikuviaan yksinkertaisemmaksi ja helpommin lähestyttäväksi, ja kirjallisuuden lisäksi Haiteksti viittaa muuhun populaarikulttuuriin.

Kauniisti kirjoitettu kirja on fantastinen, jännittävä ja vauhdikas tarina epätiloista ja vaarallisesta kirjallisuudesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...