Andrzej Sapkowski: Halveksunnan aika

Halveksunnan aika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Halveksunnan aika on neljäs suomennettu Noituri-kirja ja sarjan toinen romaanimuotoinen teos. Haltiain verta jäi kiperästi kesken, mutta Halveksunnan aika auttaa ja jatkaa tarinaa.

Pääosassa on tälläkin kertaa noituri Geraltin sijasta Ciri, nuori tyttö, joka edellisessä osassa sai noiturin koulutusta. Nyt Ciri on Yennefer-velhon hallussa ja matkalla kohti Aretuzan nuorten neitojen taikuuskoulua. Ciristä ovat kiinnostuneet jokseenkin kaikki, mutta erityisesti Nilfgaardin keisari.

Kukaan tuskin yllättyy, kun Ciri ei pääse rauhassa asettumaan Aretuzaan. Sitä ennen nimittäin on velhojen suurkokous, jossa neuvoston ja kapitulin pitäisi tehdä suuria päätöksiä, mutta velhojen valtataistelut ja yleinen poliittinen tilanne kiristyvät niin, että pian on edessä avoin sota ja kirjan nimen mukainen halveksunnan aika.

Noituri-saaga on edelleen erittäin kiehtovaa luettavaa. Kirjojen maailma on synkkä ja brutaali, mutta kirjassa riittää onneksi tummasävyistä huumoria keventämässä tunnelmaa. Jos sarja ei ole vielä tuttu ja hyvä fantasiakirjallisuus kiinnostaa, kannattaa aloittaa oitis Viimeisestä toivomuksesta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 237 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...