Mirka Ulanto: Hämärä teehetki : scififanin pitkä pimeä matkakertomus

Hämärä teehetki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mirka Ulanto on scifi-harrastaja ja kääntäjä, joka muutti työn perässä Cambridgeen Englantiin. Jotta ei katoaisi tyystin ulkomaille, Ulanto ryhtyi kirjoittamaan kokemuksistaan kolumneja Spin-lehteen. Hämärä teehetki -kirja kokoaa nämä kolumnit kirjan muotoon.

Jutut ovat ilahduttavan monimuotoisia ja kertovat elämästä ja scifi-harrastamisesta Englannissa. Jos innostut scifistä, tiedeuutisista, kirjoittamisesta tai vaikkapa sarjakuvista ja niiden suomentamisesta, löydät tästä kokoelmasta jotain mielenkiintoista.

Ulanto on suomentanut muun muassa Sillage-sarjakuvaa, joten sen fanit saavat hyvää lisänäköalaa käännöksen hienouksiin ja hankaluuksiin.

Kirjassa vieraillaan myös monissa tiedetapahtumissa kuuntelemassa luentoja ja referoidaan sitten näiden luentojen sisältöä. Kieli- ja identiteettipohdinnat ovat ulkomailla asuvalle kääntäjälle hyvin luontevia ja lukijallekin mielenkiintoisia.

Mukavia juttuja, näiden parissa viihtyi tällainen kaikesta kiinnostuja oikein mainiosti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...