Mirka Ulanto: Hämärä teehetki

Osta kirja itsellesi

Mirka Ulanto on scifi-harrastaja ja kääntäjä, joka muutti työn perässä Cambridgeen Englantiin. Jotta ei katoaisi tyystin ulkomaille, Ulanto ryhtyi kirjoittamaan kokemuksistaan kolumneja Spin-lehteen. Hämärä teehetki -kirja kokoaa nämä kolumnit kirjan muotoon.

Jutut ovat ilahduttavan monimuotoisia ja kertovat elämästä ja scifi-harrastamisesta Englannissa. Jos innostut scifistä, tiedeuutisista, kirjoittamisesta tai vaikkapa sarjakuvista ja niiden suomentamisesta, löydät tästä kokoelmasta jotain mielenkiintoista.

Ulanto on suomentanut muun muassa Sillage-sarjakuvaa, joten sen fanit saavat hyvää lisänäköalaa käännöksen hienouksiin ja hankaluuksiin.

Kirjassa vieraillaan myös monissa tiedetapahtumissa kuuntelemassa luentoja ja referoidaan sitten näiden luentojen sisältöä. Kieli- ja identiteettipohdinnat ovat ulkomailla asuvalle kääntäjälle hyvin luontevia ja lukijallekin mielenkiintoisia.

Mukavia juttuja, näiden parissa viihtyi tällainen kaikesta kiinnostuja oikein mainiosti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...