Sari Peltoniemi: Hämärän renki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomu saa jatkoa! Suomun päähenkilö Oona jätetään taakse, nyt vuoron saa Suomussakin esiintynyt Kaarina. Kaarina on paikallisia: kirja sijoittuu vaihtoehtotodellisuuteen, kummalliseen menneisyyden Suomeen, jossa toinen maailmansota käytiin Ruotsia vastaan ja itärajankin takana on vähän toisenlaiset kuviot.

Kaarina on lähtenyt pakomatkalle kotikyläänsä hallitsevan Ugovien suvun pojan Valerin kanssa. Matka suuntaa itään, kohti Vienanmerta. Kaarina rakastaa Valeria palavasti, mutta nuorukaisessa on jotain outoa. Outoa on matkaseurakin, joka matkan varrelta mukaan tarttuu. Vaaleahiuksinen Frans Ritari haluaa pestä hiuksiaan jatkuvasti ja Jesse vaikuttaa muuten vain täyshullulta.

Nopeatempoinen tarina ei liikoja selittele. Nopeus on hyvä ja tarina pitää otteessaan, mutta loppuratkaisu ei ollut aivan niin eeppinen kuin olisi voinut olla. Jotenkin lopussa kaikki käy niin helposti… No, pientä se, kun kirja muuten oli hyvä, sellainen maukas ja viehättävä fantasiavälipala. Omaperäisyys kantaa ja kokonaisuus toimii.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Hei!

    Paljon kiitoksia arvostelusta. En odottanut saavani sitä juuri ollenkaan, saati näin pian. Ilahduttavaa, että Kirjavinkeissä nuortenkirjatkin huomioidaan.

  2. Ole hyvä!

    Nuortenkirjoja huomioidaan vähän sen mukaan, miten ne uutuusluetteloista sattuvat kiinnostusta herättämään. Itse esimerkiksi tilailen mielelläni arvostelukappaleita tusinasarjojen ulkopuolisista fantasiakirjoista. Hämärän renki nyt oli hyvin houkutteleva tapaus jo kirjailijan nimen perusteella, samoin jos olisin tiennyt sen Suomun jatko-osaksi, olisin poiminut sen arvosteltavaksi heti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...