Sari Peltoniemi: Hämärän renki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomu saa jatkoa! Suomun päähenkilö Oona jätetään taakse, nyt vuoron saa Suomussakin esiintynyt Kaarina. Kaarina on paikallisia: kirja sijoittuu vaihtoehtotodellisuuteen, kummalliseen menneisyyden Suomeen, jossa toinen maailmansota käytiin Ruotsia vastaan ja itärajankin takana on vähän toisenlaiset kuviot.

Kaarina on lähtenyt pakomatkalle kotikyläänsä hallitsevan Ugovien suvun pojan Valerin kanssa. Matka suuntaa itään, kohti Vienanmerta. Kaarina rakastaa Valeria palavasti, mutta nuorukaisessa on jotain outoa. Outoa on matkaseurakin, joka matkan varrelta mukaan tarttuu. Vaaleahiuksinen Frans Ritari haluaa pestä hiuksiaan jatkuvasti ja Jesse vaikuttaa muuten vain täyshullulta.

Nopeatempoinen tarina ei liikoja selittele. Nopeus on hyvä ja tarina pitää otteessaan, mutta loppuratkaisu ei ollut aivan niin eeppinen kuin olisi voinut olla. Jotenkin lopussa kaikki käy niin helposti… No, pientä se, kun kirja muuten oli hyvä, sellainen maukas ja viehättävä fantasiavälipala. Omaperäisyys kantaa ja kokonaisuus toimii.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...