Jussi Siirilä: Hannele Laurin hampaat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tähän kirjaan tartuin lähinnä siksi, että minua on aina kiehtonut kirjat, joilla on jotenkin hauska tai erikoinen nimi. Hannele Laurin hampaat kuuluu tähän sarjaan. Toisin kun voisi luulla, tämä kirja on täysin vailla minkäänlaista juonta tai sitten minä en vaan sitä huomannut.

Käsitin niin, lukiessani kirjaa, joka on täynnä sivun, parin mittaisia tarinoita, että kirjalla aivan kuin hiukan pilkattaisiin keltaista lehdistöä. Joka tarinalla on raflaava otsikko, millä saadaan lukija tarttumaan tarinaan. Kun lukee tarinan, huomaa, ettei sillä ole mitään tekemistä koko otsikon kanssa. Aivan kuin se, millaisilla lööpeillä lehtiä myydään.

Hannele Laurin hampaat ja kaikki muut jutut ovat erittäin hauskoja. Kun alkaa leikitellä sillä, löytyykö jutuista edes pientä viitettä otsikkoon, niin samalla saa nauraa niiden yltiömäisyydelle. Jussi Siirilä on armoton tarinaniskijä, joka selviää jo kirjan liepeen tekstistä, missä esitellään kirjailija. Se on itse asiassa jo ensimmäinen tarina.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...