Fitz Hugh Ludlow: Hashiksenkäyttäjä eli katkelmia pythagoralaisen elämästä

Osta kirja itsellesi

Varsinainen klassikko, kirja on alkuaan julkaistu vuonna 1856. Nuorella, 17-vuotiaalla kirjoittajalla, on tapana maistella apteekkariystävänsä huumeperäisiä tuotteita eri määriä ja kokeilla kaikkea. Tällä kertaa näytteeksi on saapunut erä kunnon hashista, jota toki pitää kokeilla, ensin vain vähän ja sitten lisää.

Eräänä iltana määrä on sopiva ja kokemukset alkavat, lopultakin. Ludlow kuvaa koristeellisesti näkyjään ja tuntemuksiaan, pientä pelkoaan ja muita sattumuksia. Hän matkaa sinne minne haluaakin, ihmismielen tutkimattomille seuduille etsimään lisää… Ystävilleen hän ei juuri asiasta kerro, mutta on huolissaan, huomaavatko nämä jotain erikoista hänen käytöksessään. Näkyjä ja tuntemuksia nuori käyttäjä tässä hakeekin ja haluaa tarjota ne kirjallisena myös muille.

Nämä ovatkin kirjan lähes parasta antia koristeellisuuksineen ja mytologioineen, itämaisine, tuolloin muodikkaine korostuksineen. Kieli on välillä hienostuneen dekadenttia ja näyt tuntuvat menevän omien kuvitelmien puolelle. Kuitenkin, erinomainen teos asiasta kiinnostuneille, myös historiaan ja tapakulttuuriin kiintyneille.

Kirjassa on suomentajan hieno esipuhe, kirjailijan esipuhe ja johdanto, joten luettavaa ja pohjustusta on aivan tarpeeksi. Suositeltavaa luettavaa asiasta kiinnostuneille ja klassikoiden ystäville. Itse pidin tästä, myös kielestä, joka on varsin viehättävää, kunhan siihen jaksaa paneutua rauhassa. Tyylit ja kerronta nimittäin vaihtelevat melko mittavasti kirjan aikana.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...