Dave Eggers: Huikean nerokas sydämeenkäypä merkkiteos

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dave Eggersin postmodernisti itseriittoinen elämäkerta kertoo, kuinka Dave menetti molemmat vanhempansa lyhyen ajan sisällä ja päätyi 7-vuotiaan veljensä huoltajaksi. Kaksikko muuttaa Chicagosta San Fransiscoon, jossa Dave alkaa julkaista Might-lehteä ja yrittää päästä mukaan MTV:n Real World -ohjelmaan.

Tapahtumat on kiedottu itseensä viittavaan huumoriin, joka alkaa jo kirjan alkulehdiltä tekijänoikeustiedoista. Kuolema ja huumori liittyvät kiinteästi yhteen, eikä tämä kirja ole poikkeus. Eggers onnistuu olemaan sekä koskettava että huvittava.

Joillekin kirjan postmoderni ote on varmasti liikaa ja myönnän itsekin hyppineeni osia kirjasta melko vauhdikkaasti. Parhaimmillaan kirja oli kuitenkin erinomainen, ja mikäli nauttii nokkelasta itseviittailusta ja siitä, miten Eggers kyseenalaistaa itseään kirjassa lähestulkoon jatkuvasti, luvassa on mielenkiintoista luettavaa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...