Hanna Brotherus: Henkeni edestä

Henkeni edestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hanna Brotheruksen esikoisteos Ainoa kotini sai valtaisan suosion. Niinpä tätä toista kirjaa osattiin jo odottaa ja sitä innoissaan vastaanottaa.

Henkeni edestä on kirja siitä, kuinka nainen kokee sen ajan, kun lapset ovat aikuisia, muuttaneet pois kotoa. Miten nainen, joka äitinä on aina huolehtinut kaikesta ja muista, onkin nyt ihan kädet tyhjinä, kun joo, nyt olisi se aika, kun olisi aikaa itselle, mutta miten?

Moni nainen käy läpi kaiken sen saman. Mitä teen, miten minun elämäni nyt jatkuu ja kuinka osaisin huolehtia vain itsestäni, kun olen sen vuosien mittaan unohtanut?

Sitä jopa alkaa elää niin, että tiedostaa kuolevansa ja haluaa, että hänen arkkuaan kantavat naiset. Siinäpä sitä onkin monelle miettimistä, jos haluaisi niin, ketä olisivat ne kantajat?

Usein on myös se oman kehonsa kanssa eläminen. Ei ole aina niin itsestään selvää, miten sen kanssa tullaan toimeen. Hyväksynkö itseni ja kaikki oman kehoni mitat ja omalaatuisuudet. Miten voi olla sinut itsensä ja kroppansa kanssa. Ei ole ollenkaan helppoja juttuja.

Kun suvun kesähuvila myydään ja siellä on paljon kaikkea tavaraa, mistä pulpahtaa muistoja, niihin on helppo uppoutua. Mennä tavaroista huokuviin tarinoihin ja muistaa vaikka mitä ja haluaako luopua jostain?

Muistan lukeneeni jostain, että konsonanttien kuuleminen vaikeutuu vanhemmiten ja että erityisesti s:n ja t:n erottaminen vaikeutuu. Samalla kun puristan uimapukuani kuivaksi, tavaan mielessäni, ettei mukavaa päivää-toivotuksessa ole kumpaakaan näistä kirjaimista.

Jos painii kaikkien näiden asioiden kanssa, saa varmasti aivan mahtavaa vertaistukea lukemalla tämän kirjan, missä asiat esitellään avoimen rehellisesti ja juuri niin, että kuka tahansa ymmärtää.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...