Hanna Brotherus: Äitini, tyttäreni

Äitini, tyttäreni

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nyt on topakka kirja, missä äidit ja tyttäret pääsevät kertomaan omista ajatuksistaan. Hanna Brotherus on koonnut kansiin äitien ja tyttärien tarinoita. On tunnettuja ja vähemmän tunnettuja, mutta kaikki tyystin erilaisia. Alkusanat ovat Hanna Brotheruksen, joka alunperin oli ajatellut, että kirjoittaa itsestään ja tyttärestään, mutta irtiottoa ei ole vielä tarpeeksi. Loppusanat ovat kuitenkin Elsa Brotheruksen. Äänikirjassa äitien osuudet on lukenut Hanna, tyttärien Elsa.

Yhtään en etukäteen “luntannut”, ketä sieltä tulee vastaan, vaan aina olin iloisesti yllättynyt, kun sain “tutustua” uuteen äitiin tai tyttäreen tai pelkästään äitiin tai tyttäreen. Vastaan tulee, niinkuin arvata saattaa, hyviä ja huonoja äiti-tytär-suhteita. Kerrotaan, millaista on olla kehitysvammaisen tyttären äiti ja mitä tämä tytär tuumaa äidistään. On adoptioäitiä ja kahta äitiä. Sitten somaliäiti ja -tytär. Aivan upea juttu siitä, kun äiti synnyttää pojan, josta tuleekin tyttö. Millainen äiti on se, joka on istunut vankilassa murhasta.
Monenlaisia kipupisteitä, joita siirtyy sukupolvelta toiselta tai sitten ei siirry.

Äiti-tytärsuhde on suurta ja pyhää, pientä ja arkista, ihanaa ja raivostuttavaa. Se on aina ajankohtainen ihmissuhde riippumatta siitä, elääkö äiti, onko hän fyysisesti lähellä vai ei. Se on suhde, joka kannattelee ja murehduttaa yhtäaikaisesti.

Äitini, tyttäreni on puhutteleva kirja ja sitä jää helposti miettimään, millainen olen ollut tyttärenä, entä äitinä? Jos ei ole sitä jo ajatellut ennen tätä kirjaakin. Se voi olla helppo tai sitten ei, riippuen niin monista asioista.

Kirjassa on upeat ja herkät valokuvat ja kameran takana on ollut taitava Nico Bäckström.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...