Reijo Laatikainen: Herkän vatsan valinnat : suolisto kuntoon ruokavaliolla

Osta kirja itsellesi

Tunnustan kuuluvani herkkävatsaisiin ja niinpä olin erittäin innoissani saadessani tämän kirjan käsiini. En juurikaan haksahda erityisruokavalioihin, mutta kuuntelen itseäni ja erityisesti vatsaani ja haluan olla sen kanssa sovussa. Heti kun olin tätä kirjaa selaillut, aloitin erikoisruokavalion ja se oli ihan parasta, mitä olen aikoihin tehnyt. Oloni helpottui parissa päivässä todella paljon.

Reijo Laatikainen marssittaa heti alussa esiin kaikki ne vaivat, mitkä ovat vatsavaivaisille ihan arkipäivää. On ottanut ne tosissaan ja purkaa niitä tässä kirjassa. Hän kertoo niin suolisto-ongelmista kuin ylävatsakivuista ja pureutuu niihin, niin että lukijalle tulee ihan hyvä mieli. Puhutaan vaivoista, joista niin moni kärsii ja joihin on luullut, että on vaan kärsittävä, opittava elämään. Kerrankin joku ottaa tosissaan eikä ehdota lääkitystä – vain ruokavaliota.

Kirja kertoo hyvin pitkälti FODMAP-ruokavaliosta, jossa jätetään kaikki imeytymättömät hiilihydraatit pois. Selitetään myös miksi ja mitä ne aiheuttavat. Minä tein niin ja ai, miten olo keveni. Siinä missä minun oloni keveni, se toki aiheutti kaikille kanssaeläjilleni ”ongelmia”, koska nyt en koske kahvipöydän antimiin enkä tee voileipiä. Sen sijaan huomasin, että olo keveni, vaikka söin enemmän kuin ennen, ruokavalioni tulikin paljon monipuolisemmaksi! Jos ennen olin kuitannut ateriani voileivillä tai kahvileivällä, niin nyt syön oikeata lämmintä ruokaa, ilman pastaa. Salaatteja menee runsaasti ja niitä keksii lisää.

Kirja on siis oiva pakkaus! Teksti siinä on asiantuntevaa ja helppoa lukea. Pirteitä kuvia ja taulukoita on ja niitä on hyvä katsella. Kirjan lopussa on herkullisia ruokaohjeita, jos ei itse keksi mitään.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...