Juha Rautaheimo: Hermo : Murharyhmän mies

Osta kirja itsellesi

On vuosi 1978, ja Juha Rautaheimo tuntee murhanhimoa. Hän on ahkeroinut kesän viljelypalstalla, ja syksyllä koittaa sadonkorjuu. Perunaa, porkkanaa, sipulia. Palstalla odottaa kuitenkin yllätys: ryöstö! Poliisimiehen potut ja muut syysherkut on viety, ja Rautaheimo ymmärtää, miksi murhia tapahtuu.

Rikosylikomisario Juha Rautaheimo työskenteli Helsingin poliisissa yli 40 vuotta. Hän tutki murhapolttoja, raiskauksia, pahoinpitelyitä ja murhia. Monet jutuista saivat paljon julkisuutta, kuten esimerkiksi kahdeksan vuotiaan Vilja Eerikan murha. Kirjassaan Hermo Rautaheimo kertoo elämästään ja työstään.

Rautaheimon kirjaan on koottu rikostarinoita ja poliisihistoriaa eri vuosikymmeniltä. Murhien ja muiden väkivaltarikosten vastapainona on huumoria ja poliisikollegoiden keskinäisiä, mustan huumorin sävyttämiä jäyniä. Rautaheimo päätyi poliisiksi mielijohteesta, mutta päätyi lopulta tekemään komean ja vaiheikkaan uran Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikössä. Vaikka hänen kohdalleen osui raskaita ja raastavia juttuja, hän koki työnsä kiinnostavaksi ja arvokkaaksi. Viheliäinen vihannesvaras ei kuitenkaan koskaan jäänyt kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...