Juhani Styrman (toim.): Hesarin kulmilla 50-luvun Kalliossa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ensin oli Esko Hytönen, joka syntyi työläisperheeseen, asui ja eli 1950-luvulla Kalliossa. Myöhemmällä iällä hän muisteli sitä aikaa ja paikkoja, kirjoitti historiaansa runomuotoon. Enää hän ei ole täällä muistelemassa, mutta runot ovat.

Sitten oli Juhani Styrman, joka Kallion kulttuurivaikuttajana on koonnut runot ja kertoo niiden lomassa, mistä milloinkin on kysymys.

Vielä Laura Salama, jonka piirrokset Kallion kulmilta kruunaavat koko teoksen.

Hesarin kulmilla 50-luvun Kalliossa on sellainen paketti, jonka parissa voi fiilistellä, vaikka ei olisi ikinä käynyt Helsingin Kalliossa. Se kertoo siitä ajasta, kun talojen kivijaloissa oli kauppoja ja kerrostaloissa talonmiehiä. Millaisia leikkejä lapset leikkivät ja paljon muuta.

Jos taas tuntee ja tietää paikat ja ne Kallion kulmat, kirja avautuu tuttavallisemmin. On erityisen mukavaa tietää, mitä siellä on joskus ollut, mikä on jonkun tutun rakennuksen historia.

Kirjasta tulee hyvä mieli, ihan kuin olisi käynyt omassa lapsuudessaan. Vaikka elinkin sen muualla, niin tunne oli sama. Teos herätti mieleen muistoja ja uskon tämän kirjan tekevän sen jokaiselle, joka on asunut kaupungissa 1950-1960-luvulla.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...