Stephen Jay Gould: Hirmulisko heinäsuovassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Stephen Jay Gould kirjoitti yli 300 esseetä Natural History -lehteen, yhden joka kuukausi 27 vuoden ajan. Esseet on julkaistu kymmenosaisena kirjasarjana; Hirmulisko heinäsuovassa on seitsemäs ja ainoa suomennettu osa.

Gould on erinomainen tieteen yleistajuistaja. Hän ei yksinkertaista asioita, vaan kirjoittaa kuin kirjoittaisi kollegoilleen, vähentäen vain vaikeaselkoista ammattikieltä. Tuloksena on tekstejä, jotka haastavat lukijan, mutta tarjoavat tietoa, oivalluksia ja yllättäviä yhteyksiä.

Kirjan tekstien aihepiirit käsittelevät Gouldin omaa erikoisaluetta evoluutiota, mutta paljon myös luonnon- ja tieteenhistoriaa, tilastotiedettä ja vanhaa vihollista kreationismia. Aihepiirit vaihtelevat paljon, vaikka yleiset teemat pysyvätkin. Luonnontieteistä kiinnostuneelle kirja on antoisaa luettavaa, ja on harmi, ettei Gouldin kymmenestä kokoelmasta ole suomennettu muita osia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...