Stephen Jay Gould: Hirmulisko heinäsuovassa

Osta kirja itsellesi

Stephen Jay Gould kirjoitti yli 300 esseetä Natural History -lehteen, yhden joka kuukausi 27 vuoden ajan. Esseet on julkaistu kymmenosaisena kirjasarjana; Hirmulisko heinäsuovassa on seitsemäs ja ainoa suomennettu osa.

Gould on erinomainen tieteen yleistajuistaja. Hän ei yksinkertaista asioita, vaan kirjoittaa kuin kirjoittaisi kollegoilleen, vähentäen vain vaikeaselkoista ammattikieltä. Tuloksena on tekstejä, jotka haastavat lukijan, mutta tarjoavat tietoa, oivalluksia ja yllättäviä yhteyksiä.

Kirjan tekstien aihepiirit käsittelevät Gouldin omaa erikoisaluetta evoluutiota, mutta paljon myös luonnon- ja tieteenhistoriaa, tilastotiedettä ja vanhaa vihollista kreationismia. Aihepiirit vaihtelevat paljon, vaikka yleiset teemat pysyvätkin. Luonnontieteistä kiinnostuneelle kirja on antoisaa luettavaa, ja on harmi, ettei Gouldin kymmenestä kokoelmasta ole suomennettu muita osia.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...