Tiina Raevaara: Hukkajoki

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Melkoinen mysteeri tämä kirja. Kirjan alussa Joona on ajamassa koiransa Taikan kanssa pimeässä yössä. Tarkoitus on viedä koira jonnekin, pois. Hukkajoenkin läpi on tarkoitus ajaa, mutta Joona joutuu pysähtymään, keskellä tietä on jotain suurta ja tummaa. Niin Joona päätyy Hukkajoelle, eikä pääse jatkamaan matkaansa.

Hukkajoella Joona päätyy Amandan ja tämän tyttären Doran luokse. Joonan elämä on vähän hajalla, kun tyttöystävä lähti ja katosi. Amandan elämää taas on järkyttänyt kirjelappu, joka tuo menneisyyden haamuja turhan lähelle. Dora on muuten vain tyystin hukassa.

Erikoinen kirja, jonka henkilökaarti – nämä kolme, ja muutama muu – kieppuvat epämääräisten tapahtumien keskellä. Tarinassa on jotain samalla tavalla outoa kuin Tiina Raevaaran esikoisteoksessa Eräänä päivänä tyhjä taivas. Tuloksena on kirja, josta voi olla vähän vaikea saada otetta, mutta joka tarjoaa lukijalleen omaperäistä tunnelmaa.

Selkeiden juonten ystäville Hukkajokea on vaikea suositella, mutta jos haluaa nautiskella voimakkaasta ja oudosta maailmasta, johon uppoutua, Hukkajoki tarjoaa siihen oivalliset puitteet: kansanperinnettä, elämänhallintaa, epävarmuutta, outoja tapahtumia…

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...