Sini Helminen: Hurme

Hurme

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sini Helminen on minulle ensisijaisesti tuttu Siniset helmet -blogistaan. Tokihan Helminen on tehnyt paljon muutakin: kirjastotyötä, vloggausta ja kirjojakin on syntynyt jo useita. En ole niihin vielä tutustunut, mutta nyt piti paikata tilanne. Hurmeen aloittaman Lujaverinen-trilogian kolmas osa Kalma kiinnitti huomioni kevään 2023 katalogista, joten tokihan tämä sarjan aloitusosakin piti tsekata.

Vetävän kannen (tekijänä J. S. Meresmaan säeromaanitrilogian upeat kannet tehnyt Karin Niemi) takaa paljastuu kiinnostava kauhufantasiaa edustava nuortenromaani. Takakannessa on mainio mielenkiintoa nostattava koukku: ”Kuinka pieleen treffit ovat menneet, jos toinen alkaa niiden jälkeen kirjaimellisesti ghostata?”

Kirjan päähenkilö Seela muuttaa Helsinkiin opiskelemaan. Kämppä järjestyy enon hautaustoimiston yläkerrasta ja opiskelujen ohessa pitäisi autella hautaustoimiston hommissa. Eipä siinä mitään, Seelan isäkin pyöritti hautaustoimistoa kotipuolessa. Vainajat ovat ihan ok – kunhan ne pysyvät hautauksen jälkeen arkuissaan. Valitettavasti henkensä heittänyt surkea Tinder-deitti alkaa kummitella Seelan riesana.

Opinnoista löytyy uusi kaveri Stepa ja lisäksi samoilla luennoilla pyörii lumoava Halla. Seela yrittää tehdä tuttavuutta, mutta heikolla menestyksellä. Halla on nimensä mukaisesti varsin jäätävä tapaus, eikä lämpene Seelan yrityksille. Kun kuolleet kuitenkin alkavat riehua laajemminkin, Seela joutuu huolestuttavien tapahtumien keskipisteeseen ja Hallankin on mahdotonta ohittaa Seelaa.

Seelallakin on salaisuutensa, vanhemmat ja uudemmat, ja kuten arvata saattaa, salaisuudet eivät tässä tarinassa pysy haudattuina. Hurme onkin oikein vauhdikas ja kiehtova nuortenromaani, jossa on romantiikkaa, jännitystä, kummituksia ja monenlaisia mielenkiintoisia käänteitä. Jään odottamaan mihin suuntaan aiemmin tänä vuonna ilmestynyt kakkososa Sysi tätä tarinaa vie ennen Kalman ilmestymistä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 314 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...