Sini Helminen: Sysi

Sysi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vuonna 2021 ilmestynyt Hurme potkaisi käyntiin Lujaverinen-sarjan, jossa takakannen mukaan ”dark academia kohtaa Beetlejuicen”. Kuvaus on riittävän osuva: tapahtumat sijoittuvat yliopistomaailmaan ja levottomia kuolleita riittää. Edellisestä osasta tutut Halla ja Seela – kertaalleen kuollut kalmahinen ja setänsä hautaustoimistossa autteleva kuolleita näkevä opiskelija – ovat opiskelijoiden pikkujouluissa, joissa yksi juhlijoista löytyy kuolleena.

Kuolemantapaukset eivät jää siihen ja kun yksi kuolleista alkaa vainota Seelaa ja Hallaa haudan takaa, vastahakoisten etsivien on ryhdyttävä selvittelemään, mistä on oikein kyse. Pariskunnalla riittää stressiä, sillä heidän elämän ja kuoleman rajat ylittävä suhteensa on tarkalleen ottaen tiukasti kalmahisten sääntöjen vastainen, joten Halla pelkää jatkuvasti jäävänsä kiinni. Kielletyt tunteet polttavat kuitenkin kuumina.

Siinä missä Hurme kerrottiin yksinomaan Seelan näkökulmasta, nyt kertojina vuorottelevat Halla ja Seela. Tämä on hyvä ratkaisu, sillä se tuo tarinaan lisäulottuvuuksia, mahdollistaa Hallan hahmon syventämisen ja avaa lukijalle uusia näkökulmia kirjan maailmaan. Mukana on tietysti sateenkaarevaa parisuhdedraamaa ja vainoharhaista sähläämistä, kun Seela pelkää oman henkensä puolesta ja toisaalta säntäilee turhankin innokkaasti äkkinäisiin johtopäätöksiin. Larppaamisesta kiinnostuneet saavat iloita, kun tarinan mittaan vieraillaan parissakin larpissa, vaikka harrastusta aika pintapuolisesti esitelläänkin.

Ensi vuonna ilmestyvä trilogian päätösosa Kalma on pakko lukea, sen verran houkuttelevaan paikkaan Sini Helminen tarinan tämän osan lopuksi jättää. Loppuratkaisu oli yhtä aikaa yllättävä ja odotettavissa. Jo kahden ensimmäisen osan pohjalta trilogiaa on helppo suositella hyvää kauhu- ja urbaanifantasiaviihdettä etsiville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 297 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...